Nakon Parme i Intera, na Sardiniji pala i Fiorentina i u sva tri meča je bilo 2:1 za Cagliari

Serija A

Nakon Parme i Intera, na Sardiniji pala i Fiorentina i u sva tri meča je bilo 2:1 za Cagliari

E. Škorić

Cagliari i Fiorentina odigrali su prvi meč 28. kola Serije A, a domaćin je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Cagliari se bori za opstanak i zato svoje domaće mečeve posebno ozbiljno shvata, a tek kada su s druge strane jaki rivali poput Intera, Parme ili Fiorentine. Sve tri ekipe su u posljednja tri gostovanja na Sardiniji doživjele poraze.

Da stvar bude zanimljivija, sve tri utakmice na svom terenu Cagliari je protiv gore spomenutih ekipa slavio s 2:1.

Joao Pedro je u 52. minuti postigao vodeći gol za domaće, a u 66. je Ceppitelli povisio na 2:0. Chiesa je u 88. smanjio rezultat, no gosti iz Firence nisu uspjeli da se spase poraza u ostatku meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je u jednom trenutku bila u borbi za Evropu, no sada je s 37 bodova tek na 10. mjestu, dok je Cagliari na 30 bodova i na 14. mjestu, sa dobrim izgledima da i naredne sezone igra u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi