Di Francesco preuzima Fiorentinu?
Foto: EPA

Dogovor navodno postignut

Di Francesco preuzima Fiorentinu?

Prema pisanju italijanskih medija, Fiorentinu će od sljedeće sezone najvjerovatnije voditi Eusebio Di Francesco.

Trenutno je trener kluba iz Firence Paulo Sousa, čiji ugovor sa klubom ističe na kraju sezone. Kako sada stvari stoje, produženje saradnje mu neće biti ponuđeno i ovaj trener će potražiti novi angažman.

Umjesto njega, na mjesto trenera bi trebao doći Di Francesco, koji će najvjerovatnije potpisati trogodišnji ugovor s opcijom produženja na još godinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eusebio Di Francesco je trener Sassuola koji je svojevremeno uveo iz Serije B u Seriju A, a ove sezone i u grupnu fazu Evropske lige.

Nakon što je sa ovim malim italijanskim klubom napravio zaista velike stvari, odlazak u bolji klub je logičan slijed događaja, a ozvaničenje saradnje s Fiorentinom se očekuje odmah po završetku sezone u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi