Di Francesco: Priče o Sarriju nemaju smisla!

Trener Rome o posljednjim špekulacijama

Di Francesco: Priče o Sarriju nemaju smisla!

Fudbaleri Rome već sutra igraju novu utakmicu Serije A, protiv Frosinonea, pa je tim povodom održana i press konferencija na kojoj je govorio trener Vučice, Eusebio Di Francesco.

Nije u fokusu bila samo utakmica, već i glasine da bi Di Francesca po završetku sezone na klupi Rome mogao zamijeniti sunarodnjak Maurizio Sarri, kojem se već trese stolica na Stamford Bridgeu.

"Sarri? Takve priče samo uzrokuju nestabilnosti i nemaju smisla. Ne zanimaju me glasine o Sarriju. Ja svoje informacije dobijam od Monchija", izričit je bio Di Francesco.

"Protiv Bologne smo vidjeli da se timovi u bordi za opstanak ne smiju podcijenjivati. Ne smijemo zabrljati. Ovo je ključni meč za nas. Frosinone je dobro igrao kući protiv Lazija i pokazao da ima dobra rješenja u utakmici protiv Sampdorije... Iako imamo dosta igrača kojima prijeti suspenzija zbog kartona, neko će sigurno igrati. Pogrešno je već misliti o utakmicama koje nam dolaze nakon ove", osvrnuo se Di Francesco na susret protiv Frosinonea.

"Napravit ću procjene. De Rossi će biti starter, biće kapiten. Igrat ćemo u formaciji 3-5-2... Pastore ne može biti sretan jer igra malo, ali na treninzima je dobar... Radi sve da dođe u pravu formu. Boriće se za svoje mjesto sa Kluivertom i El Shaarawyjem", nastavio je Di Francesco, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaniolo je igrao zaista puno za nekoga njegovih godina. Ne možemo očekivati da svaku utakicu odigra na visokom nivou".

Podsjetimo, Roma sutra od 20:30 stati gostuje Frosinoneu u utakmici 25. kola Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zaniolo je dr fudbala , bar ove sezone za mnoge u Romi, najvise za Schika, koji je potpuno izgubljen za sada.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi