Di Francescov očajnički plan: Bez špica, tinejdžer kao lažna devetka
(Foto: EPA) Roma je u seriji od tri meča u Seriji A bez trijumfa, a u posljednjih pet prvenstvenih utakmica je upisala tek jednu pobjedu

Roma mora slaviti u nedjelju

Di Francescov očajnički plan: Bez špica, tinejdžer kao lažna devetka

Italijanski mediji špekulišu da bi eventualni neuspjeh Rome protiv Genoe značio i kraj za Eusebija Di Francesca na klupi Vučice.

Romi je očajnički potrebna pobjeda u Seriji A, a jasno je da Di Francescovi izabranici neće imati lagan zadatak na Olimpicu protiv uvijek neugodne Genoe, bez obzira što se ni crveno-plavi ne mogu pohvaliti dobrom formom.

U posljednjem pokušaju da sačuva svoj posao, Di Francesco će se, prema predviđanjima italijanskih medija, okrenuti radikalnim taktičkim promjenama, dok su one kadrovske uglavnom uvjetovane povredama značajnog broja fudbalera.

Tako bi Di Francesco mogao svoje izabranike na teren poslati u formaciji 3-4-3 i to bez ijednog klasičnog špica. Edin Džeko je povrijeđen, a Di Francesco ozbiljno razmišlja poslati Patrika Schika na klupu.

Uloga lažne devetke bi pripala mladom 19-godišnjeg veznjaku Zaniolu, a ekipa Rome je na posljedjim treninzima probavala napadačku trojku u kojoj bi se Zaniolu pridružili Cengiz Under i Justin Kluivert.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U formaciji 3-4-3 štoperski trojac bi činili Fazio, Jesus i Manolas, dok bi po bokovima djelovali Florenzi i Kolarov.

Susret 16. kola Serije A između Rome i Geone je na rasporedu sutra u 20:30 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti