Fudbalska nostalgija na otvaranju čudesnog stadiona: Fadiga zabio gol za pamćenje, Okocha se igrao
Foto - Screenshot

Afričke legende na terenu

Fudbalska nostalgija na otvaranju čudesnog stadiona: Fadiga zabio gol za pamćenje, Okocha se igrao

Midhat Šljivak

Stadion Diamniadio u glavnom gradu Senegala Dakaru jučer je svečano otvoren.

Senegalci su u ovaj projekt uložili 230 miliona eura. Radi se o savremenom stadionu koji izgleda spektakularno i ima kapacitet od 50.000 sjedećih mjesta.

[twitter]https://twitter.com/TheAfrican_Hub/status/1496006178438094848[/twitter]

Svečano otvaranje održano je jučer. Na terenu su se pojavile legende Senegala i odigran je meč protiv afričkih legendi.

Na terenu smo mogli vidjeti istinske legende. Tu su bili JJ Okocha, Samuel Eto'o, Didier Drogba, Khalilou Fadiga, El Hadji Diouf i mnogi drugi.

Ovaj duel je trajao samo 30 minuta, ali je viđeno mnoštvo fenomenalnih poteza. Postignut je i čudesan pogodak, a za Senegal je sjajno pogodio Khalilou Fadiga.

Izjednačujući gol za afričke zvijezde postigao je legendarni JJ Okocha koji je u ovom meču imao nekoliko vrhunskih poteza, iako mu je 48 godina.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Treba istaći da će prvi zvanični meč na ovom teren odigrati Senegal i Egipat u duelu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo koji se igra u martu.

Top Komentari

C.Banks
Aaaaa Okoče babuke, otac ove igre
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi