Feyenoord bez trenera: Stam napustio klub

Poslije četiri mjeseca

Feyenoord bez trenera: Stam napustio klub

Nekada sjajni defanzivac Jaap Stam poslije četiri mjeseca napustio je klupu Feyenoorda.

U novu sezonu Feyenoord nije ušao najbolje i trenutno se nalazi tek na 12. poziciji u Eredivisiji, što je svakako razočaravajuće za klub takvog renomena, a odgovornost za loše rezultate preuzeo je Stam.

Kap koja je prelila čašu bio je veliki poraz od Ajaxa (4:0) u nedjelju, poslije kojeg je Stam procijenio kako jednostavno više ne ide i da je za obje strane najbolje da podnese ostavku.

"Razmislio sam o ovom potezu dobro i dugo. Moj zaključak je da je ovako bolje i za klub i za igrače i za mene lično", poručio je Stam.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Stam je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri još vodio Zwolle, drugi tim Ajaxa i Reading.

Top Komentari

Darkwood
Super igrac ali krs od trenera...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi