Poznato ime mijenja Stama u Feyenoordu?
EPA

Holandski tim bez trenera

Poznato ime mijenja Stama u Feyenoordu?

U holandskom Feyenoordu su, čini se, vrlo brzo odlučili ko će zamijeniti Jaapa Stama.

Feyenoord u novu sezonu nije ušao najbolje, trenutno je tek na 12. poziciji u Eredvisiji, a ceh za loše rezultate platio je nekada sjajni fudbaler Jaap Stam.

Procijenio je Stam kako je za obje strane najbolje da se raziđu, a u Feyenoordu, kako stvari stoje, nisu tragali dugo za njegovim nasljednikom budući da se uveliko šuška da bi ekipu mogao preuzeti Dick Advocaat.

Iskusni strateg otkrio je kako su ga čelnici kluba iz Rotterdama kontaktirali ubrzo nakon ostavke Stama, te da nije isključeno da prekine odmor i vrati se u Feyenoord koji je već vodio 2016. godine.

"Jako mi je teško da lažem, tačno je da je Feyenoord zainteresovan", otkrio je Advocaat.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posljednji angažman Advocaat je imao u Utrechtu, a kroz bogatu trenersku karijeru još je, između ostalog, vodio Fenerbahče, PSV, Zenit, Borussiju M'Gladbach, Glasgow Rangers, Srbiju, Holandiju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi