Mbappe tragičar: Švicarska nakon penala eliminisala Francusku!
FOTO: EPA

Spektakularna utakmica u Bukureštu

Mbappe tragičar: Švicarska nakon penala eliminisala Francusku!

H. Zilić

Šesti duel osmine finala EURO-a u Bukureštu odigrale su selekcije Francuske i Švicarske.

Na kraju su nakon boljeg izvođenja penala slavili Švicarci sa 4:5. Regularni dio i produžeci završeni su rezultatom 3:3.

Francuska je bolje otvorila meč, imala je par prilika, izdvaja se pokušaj Mbappea u devetoj minuti. Ipak, Francuzi su šokirani su 17. minuti. Švicarska je povela sa 0:1 golom Harisa Seferovića.

Nakon gola Švicaraca ofanziva Francuza. Prvo prijeti Mbappe u 24. minuti, zatim i Rabiot u 34. minuti.

Do kraja poluvremena još jedna prilika za Mbappea, ali Sommer je odlično odbranio.

U drugom poluvremenu prava ludnica na terenu.

Oglasi

Francuzi su zaprijetili u 49. minuti, odbrana Švicarske je bila sigurna, a onda u 54. minuti nakon VAR-a penal za Švicarce. Loptu je uzeo Rodriguez, šutirao, ali Lloris brani njegov udarac i nakon toga stiže ekspresna kazna.

Na scenu je stupio Karim Benzema i sa dva gola u 56. i 58. minuti preokrenuo rezultat i doveo Francuze u vodstvo od 2:1. U 61. minuti Mbappe je imao šansu da dotuče Švicarce, lopta odlazi preko gola.

Švicarska se probala trznuti u 66. minuti nakon jednog prekida, ali lopta nakon udarca Seferovića odlazi preko Llorisovog gola.

U 74. minuti nova majstorija Trikolora. Pogba je fenomenalnim udarcem zatresao mrežu Švicarske za vodstvo Francuza od 3:1.

Švicarska se nije predavala i Seferović u 81. minuti pogađa za 3:2 i uzbudljiv finiš utakmice. U 86, minuti poništen je gol Gavranovića, a isti fudbaler u 90. minuti pogađa za 3:3 i duel ide u produžetke.

U produžecima prvi prijete Francuzi u 93. minuti, ali udarac Pavarda sjajno zaustavlja Sommer. U 98. minuti dobar napad Švicarske, međutim odbrana Francuske dobro reaguje.

Šansa za Mbappea u 110. minuti, ali loše šutira iz dobre pozicije i pobjednika su odlučivali penali.

U penal seriji bolji su bili Švicarci sa 4:5, tragičar je bio Mbappe koji je promašio posljendji penal.

Top Komentari

Uranija
Gospodin Vladimir Petković
42 1
sportskenovosti
Jbt ovi Švicarci 10 nacija 20 vjera i svak gine ko jedan a kod nas zavrzlame sto ovaj kaže hiljadu a onaj tisucu
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi