Da li ovo vidi Hakim Ziyech? Bivši igrač, a sada velika zvijezda poslao sjajnu poruku Vahi
Foto - Screenshot

Sjajna scena

Da li ovo vidi Hakim Ziyech? Bivši igrač, a sada velika zvijezda poslao sjajnu poruku Vahi

M. Šljivak

Sudbina Vahida Halilhodžića na klupi selekcije Maroka još je neizvjesna.

Iskusni bh. trener odveo je ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali zbog sukoba sa zvijezdama, prije svega s Hakimom Ziyechom, javnost u ovoj zemlji je protiv njega.

I dok su Ziyech i kompanija protiv Vahida, ostatak ekipe mu daje veliku podršku. Prije svega golman Bono je u dobrim odnosima s bh. stručnjakom, a upravo je on z saigrača iz Seville Diega Carlosa uputio riječi podrške Vahi.

"Bio mi je trener. Sjajan je u poslu i želim mu svu sreću sa selekcijom Maroka na Svjetskom prvenstvu", poručio je defanzivac Seville.

Brazilski štoper je radio s Halilhodžićem u Nantesu dok je bh. trener vodio ovaj tim u sezoni 2018/2019. Potom je otišao u Sevillu, gdje igra i danas.

Oglasi

U španskom timu postao je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i interes velikih timova za njega je ogroman.

Bahatost kakva se rijetko viđa: Zvijezda u luksuzu najavljuje otkaz Halilhodžiću?

Zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech glavna je priča u marokanskim medijima u prethodnim mjesecima.

Razlog je naravno činjenica da ga je bh. trener Vahid Halilhodžić zbog nesportskog ponašanja izbacio iz reprezentacije i 69-godišnji stručnjak je jasan pri stavu da ga nema namjeru vraćati u nacionalni tim.

Zbog toga Halilhodžić rizikuje i posao. Navodno mu se tokom naredne sedmice sprema otkaz, a Hakim Ziyech kao da to priželjkuje. Barem tako zvuče njegove objave na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sunce je također usamljeno, ali uvijek zasija", tajnovita je poruka zvijezde Chelseaja uz fotografiju u skupocjenom automobilu.

Mnogi su protumačili da je ovo provokacija na račun Vahida Halilhodžića i da Ziyech najavljuje povratak u nacionalni tim nakon otkaza bh. treneru.

Oglasi