Diego Costa napravio još jedan veliki skandal
Diego Costa se u Atletico vratio na velika vrata. Očekivale su se velike stvari od njega, ali on je napravio više štete nego dobra ekipi (Foto: EPA)

Srlja iz nevolje u nevolju

Diego Costa napravio još jedan veliki skandal

Midhat Šljivak

Napadač Atletico Madrida Diego Costa danas je napravio još jedan veliki skandal.

Brazilac sa španskim pasošem nije došao na trening. Odbio je trenirati zbog navodnih problema sa koljenom, iako su pretrage pokazale kako nema nikakve povrede.

Povreda koljena je naravno samo izgovor za Costu. Ovaj 30-godišnji napadač se napadač na ovaj potez odlučio nakon što je klub saopštio kako će protiv njega biti pokrenut postupak zbog crvenog kartona u meču protiv Barcelone.

U tom duelu iskusni fudbaler je isključen nakon nepunih pola sata igre. Ispostavilo se potom da je psovao sudiju i dobio je kaznu od osam utakmica i za njega je sezona završena.

Međutim, očigledno da Costi nikako nije dosta skandala. Potrudio se da napravi još jedan i ovo sasvim sigurno od Atletica neće proći nekažnjeno.

Costa optužen i za utaju poreza

Poreska uprava Španije tereti Costu da nije platio porez na novac koji je stekao van terena u 2014. godini koji iznosi čak 1,1 milion eura.

"Poreska uprava optužuje napadača Atletico Madrida za prevaru u ukupnom iznosu od 1,1 milion eura u vezi sa porezima vezanim sa pravo na imidž u 2014. godini", navodi se u članku El Munda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac sa španskim pasošem je optužen za skrivanje prihoda od sponzorskog ugovora sa Adidasom kojeg je potpisao prije nego što je prešao u Chelsea. Zanimljivo, prije Coste sa istim problemom su se suočavali Cristiano Ronaldo i Leo Messi, a oni su na kraju odlučili da plate kazne i na taj način riješe slučaj.

Pomenuti izvor prenosi kako će državni tužioci Španije u narednim danima odlučiti da li će protiv Coste biti podignuta optužnica nakon ovih navoda iz Poreske uprave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi