Diego Costa od naredne sezone u Seriji A

Spreman doći na Apenine

Diego Costa od naredne sezone u Seriji A

Admin Čaušević

Diega Costu bi od naredne sezone mogli gledati u italijanskoj Seriji A, ako je vjerovati pisanju lista Gazzetta dello Sport.

Kontroverznog napadača čudnog karaktera bi trebao angažovati Napoli kao alternativu Arkadiuszu Miliku.

Sportski direktor Napolija, Cristiano Giuntoli već razmišlja da započne pregovore s Napolijem jer je Costa spreman doći da igra na Apeninima.

Španski reprezentativac bi na jug Italije mogao stići na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone iako Aurelio De Laurentiis ne zagovara taj način ugovora.

Iako se Diego Simeone ne slaže s čelnicima kluba, na kraju će ipak morati da se odrekne Coste, koji je očigledno sam kriv što će se naći na transfer listi ovog ljeta.

Costa najveći problem Atletica

U Atleticu su navodno umorni od napadača i njegovih reakcija i raznih suspenzija, koji očigledno otežava situaciju klubu, pa je sada odlučeno da se Diego Costa proda drugom klubu.

No, to neće biti lak zadatak za Atletico, pošto Costa ima 30 godina i zarađuje 10 miliona eura po sezoni, a ima ugovor do 2021. godine. Klub je svjestan da s financijskog aspekta neće biti jednostavno prodati ga za neku razumnu cijenu, a i sa sportskog aspekta, mnogi ne žele kontroverznog 30-godišnajka u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atlético je Chelseju platio 55 miliona uz bonuse, a danas je nemoguće da španski klub zaradi približno toliko novca.

S druge strane, Atletico ima dobre napadače poput Antoinea Griezmanna ili Alvara Morate i svakako ostanak Coste neće donijeti ništa dobro izuzev nevolja i svađa.

Top Komentari

zaboti janos
Pa zar ima iko pametan da zeli ovog pokvarenjaka u ekipi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi