Svi su bili u nevjerici kada su vidjeli bistu posvećenu Maradoni

Mnogo kritika za umjetnika Ferrija

Svi su bili u nevjerici kada su vidjeli bistu posvećenu Maradoni

S. Mlaćo
Legendarni Argentinac Diego Maradona dobio je bistu u svojoj zemlji, no ista je izazvala mnogo komentara.

Argentinski umjetnik Rafa Ferri je čak postao meta ismijavanja nakon što je otkrio bistu.

Bista skoro i da ne liči na legendarnog Argentinca, a rad je predstavljen uoči utakmice omladinaca Argentine i Valencije.

Upriličena je prava svečanost, no svi su ostali u čudu kada su vidjeli ovo veoma loše urađeno djelo.

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine od posljedica srčanog udara.

Oglasi

Maradona je bio nevjerovatan fudbaler i svojim potezima i golovima je oduševljavao fudbalski svijet. Zbog kontroverznog načina života sigurno nije ostvario sve što je još mogao, ali i pored toga je ostao jedan od najboljih igrača svih vremena.

On je ponikao u dresu Argentinos Juniorsa i u dresu ovog kluba je oduševio fudbalski svijet. Kao tinejdžer je već pokazao da je nevjerovatno talentovan i zaista poseban fudbaler.

Već tada je bio na meti mnogih klubova, a posebno Barcelone koja ga je pokušala dovesti još 1979. godine. Katalonci su tada poslali skaute u Buenos Aires koji su se oduševili kada su vidjeli Maradonu na djelu.

Odmah su poručili čelnicima Barcelone da moraju kupiti tog 18-godišnje čudo od igrača i oni su krenuli u akciju. S Argentinos Juniorsima su dogovorili transfer, ali je on stopiran u posljednji trenutak.

Iz Barcelone su danas objavili nakon 40 godina po prvi put šta se tada dešavalo. Transfer je tada zaustavila argentinska vojka koja je tada bila na čelu države, a oni su htjeli da Maradona ostane u Argentinci i zabranili su mu odlazak u inostranstvo.

Sami vrh države od Maradone je tražio da potpiše za Bocu Juniors i rekli su mu jasno da mu je to jedino rješenje. Maradona je početkom 1981. godine zaista otišao u Bocu gdje je postao najveća legenda ikad.

Međutim, Barca nije odustajala od njega. Pred sami početak Svjetskog prvenstva 1982. godine koje se igralo u Španiji uspjeli su da ga dobiju. Maradona je potpisao nekoliko dana pred početak Mundijala za Barcelonu, a taj potpis desio se na današnji dan prije tačno 40 godina.

Maradona je u Barceloni proveo dvije godine, ali nije baš bio na svom nivou. Govorio je često da je to bila greška u karijeri i kasnije je 1984. godine otišao u Napoli za koji je igrao sedam godina i bio je najveća legenda koju je ovaj klub ikada imao.

Top Komentari

Blueboy
Bolje da je napravio jednu liniju,svi bi ga prepoznali po tome
2 0
Hordas_00
Istii
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije