Riječi o Messiju koje 'upadaju u oči' - Izgovorio ih je Diego Maradona Junior

Sin jednog od najvećih ikad

Riječi o Messiju koje 'upadaju u oči' - Izgovorio ih je Diego Maradona Junior

Midhat Šljivak

Lionel Messi i Argentina katastrofalno su započeli nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer su u prvom kolu šokantno poraženi od potpunog autsajdera selekcije Saudijske Arabije s 2:1.

Niko na svijetu nije očekivao da će Gauočosi porazom od Saudijske Arabije započeti nastup na Svjetskom prvenstvu, ali to se desilo.

Mnogi su nakon toga napali glavnu zvijezdu reprezentacije Lionela Messija. Žele da se prestane porediti s Diegom Maradonom i smatraju da zbog neuspjeha na Mundijalu nikad neće biti nivo čuvene legende.

O Messiju i svom ocu govorio je Diego Maradona Junior. On tvrdi da nema potrebe da se porede jer s 'Malim zelenim' niko ne može stati u istu rečenicu.

"Poređenja između Messija i mog oca dolaze od onih koji nemaju pojma u fudbalu. Govorimo o dvije različite planete, ali ne želim odmah bacati kamenje na Lionela", rekao je Maradona mlađi nakon utakmice Argentine i Saudijske Arabije.

O 'različitim planetama' je govorio prije nekoliko mjeseci. Zbog toga je sada ponovio ove riječi.

Oglasi

"Messi je najbolji u historiji čovječanstva i cijenim ga. Ipak, moj otac nije bio čovjek. To je razlika", istakao je Maradona JR.

Sin jednog od najvećih ikad ne može da vjeruje da je Argentina izgubila utakmicu od Saudijske Arabije.

"Poraz me je potresao. Ne mogu da vjerujem da se to zaista dogoditi. Nemoguće je izgubiti od Saudijske Arabije. Pa, oni su bili preplašeni", ističe on i zaključuje:

"Fudbal je takav. Dese se ovakve stvari, pa i da izgubiš od mnogo slabijeg protivnika".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čuveni Diego Maradona je reprezentaciju Argentine odveo do trofeja prvaka svijeta 1986. godine i od tog trenutka je krenuo post ove selekcije na Mundijalima.

Nakon poraza od Saudijske Arabije Gaučosi sada imaju imperative pobjede u duelima protiv Meksika (26. novembar) te Poljske (30. novembar) i prava na kiks više nemaju.

Top Komentari

user1656135209
Kako rijeci upadaju??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi