Simeoneu treba napadač, dvoumi se između tri imena

Argentinac je neodlučan

Simeoneu treba napadač, dvoumi se između tri imena

S. Grebović

Diego Simeone lagano kreće u rješavanje igračke križaljke za predstojeću sezonu.

Jorgandžije su prošle godine priredili pravo malo iznenađenje osvojivši titulu prvaka Španije u nikad uzbudljivijoj završnici šampionata te zemlje.

Oni su na kraju slavili sa 86 bodova, dva više od drugoplasiranog Reala i sedam više u odnosu na Barcelonu.

Jedan od primarnih zadataka šefa struke prvaka Primere je pronalazak adekvatne zamjene Luisu Suarezu u slučaju da se Urugvajac povrijedi u toku sezone.

Španski mediji pišu da je napadač Huesce Rafa Mir prva želja Simeonea ovog ljeta. On je prošle godine za svoj tim postigao 13 pogodaka čije je skrenuo pažnju na sebe,

Atletico je zainteresovan i za Maxija Gomeza, urugvajskog napadača iz Valencije.

Riječ je o 24-godišnjem fudbaleru koji također iza sebe ima uspješnu sezonu. Ugovorom sa Valencijom je vezan do ljeta 2024. godine, a Šišmiši su spremni razgovarati sa Jorgandžijama oko njegovog angažmana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema nekim informacijama Simeone je 'bacio oko' i na Barcinog Dembelea koji muku muči sa povredama što mu predstavlja veliki rizik oko njegovog dovođenja.

Za kojeg od ove trojice će se odlučiti temperamentni argentinski stručnjak ostaje da se vidi.

Top Komentari

dinass
Nema rijeci o Grizmanu?
4 0
opasni_medo
Dakle, troumi se.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti