Hoće li Barcelona zbog glupih komentara Griezmanna i Dembela ostati bez ključnog sponzora?

Oglasio se predsjednik Rakutena

Hoće li Barcelona zbog glupih komentara Griezmanna i Dembela ostati bez ključnog sponzora?

E. Škorić

U francuskoj javnosti je izbila velika afera oko rasističkog incidenta u koji su uključeni Barcini napadači Antoine Griezmann i Ousmane Dembele.

Iako se radi o događaju iz 2019. godine, tek sada je ugledao svjetlo dana. Na snimku su Dembele i Griezmann ismijavali radnike hotela u kojem su odsjeli, a sve se pretvorio u rasističko vrijeđanje osoba iz Japana.

Hiroshi Mikitani, predsjednik Rakutena, jednog od glavnih sponzora Barcelone, smatra izjave dvojie Francuza "neprihvatljivim pod bilo kojim okolnostima".

"Kao sponzor kluba i organizator turneje, jako mi je žao što su igrači Barcelone dali diskriminatorne komentare. Budući da je Rakuten podržao filozofiju Barce i sponzorirao klub, takve izjave su neprihvatljive pod bilo kojim okolnostima i bit će formalno prosvjedovane protiv kluba iznošenjem obje tačke gledišta", kazao je Mikitani.

Nakon objave videa, dvojica nogometaša su se jučer ispričavala na društvenim mrežama i tvrdila da ni pod kojim uslovima nisu htjeli uvrijediti japansku kulturu.

Rakuten je posljednjih godina jedan od ključnih sponzora Barcelone i u Kataloniji su zabrinuti da bi gluposti Griezmanna i Dembelea na kraju mogle da naštete klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakuten je u ljeto 2016. godine za 220 miliona eura postao glavni sponzor Barcelone. Rakuten je japanski lider u online uslugama, a sada je njihovo poslovanje usmjereno globalno. Barceloni su ih preporučili Shakira i Pique

"Barcelona je najpopularniji klub u Japanu, ali naša je ambicija pretvoriti japanski brand u evropsk", naglasio je tada predsjednik i izvršni direktor Rakutena, Hiroshi Mikitani.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
E sad samo zamislite da su ovo na turneji uradila dva bosanska,hrvatska il' srpska igrača il' u kombinaciji njih bilo kako, ja mislim da bi se pola FIFE, ,UEFE i pun rac.ku nevladinih organizacija diglo na noge
10 0
BogatiDijasporac
Dembele = ape.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi