Barcelona tri zvijezde platila preko 300 miliona eura, sada ih prodaje "za siću"

Odlaze Coutinho, Dembele i Griezmann

Barcelona tri zvijezde platila preko 300 miliona eura, sada ih prodaje "za siću"

Edmir Škorić

Na sve načine Barcelona pokušava da napravi uštedu i da popravi finansijsku sliku, a na kraju i obezbijedi uslove za novi ugovor Lionela Messija.

Katalonci planiraju prodati tri zvijezde na koje su potrošili preko 300 miliona eura.

Kako je izvijestio katalonski "Sport", uprava kluba odabrala je trojicu igrača koji će sigurno otići ovo ljeto. Prvi je Philippe Coutinho. Brazilac, kupljen za 100 miliona eura, jedna je od najvećih pogrešaka Barcelone posljednjih godina.

Veznajk od početka avanture u Barceloni skoro ništa nije pokazao, da bi u sezoni 2019/2020 otišao na posudbu u Bayern, ali klub je odlučio da ga neće kupiti.

U protekloj sezoni je odigrao samo 14 utakmica, postigavši četiri gola uz tri asistencije, no dosta se mučio s povredom koljena.

Drugi na listi za prodaju je Ousmane Debele, koji je iz Borussije Dortmund došao za 120 miliona eura. Iako igra četiri godine na Camp Nou, smatra se da nije u potpunosti ispunio očekivanja, što i ne čudi jer je plaćen nevjerovatnu cifru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treća zvijezda koja će biti prodana je Antoine Griezmann. Prema pisanju španskih medija, Barcelona radi na razmjeni s Atleticom Madridom. Francuz bi se vratio kući, dok bi Barcelona dobila Saula Nigueza i 15 miliona eura.

Trojac je plaćen 300 miliona eura, ali Barcelona će dobiti daleko manje novca za njihove prodaje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Ovo Barca kopira Sabrinicu i sedam debila u Sarajevu?
2 0
YouTalkinToMe
Bivši predsjednik bartomeu je radio protiv barcelone i na sve načine pokušao da je uništi, u čemu je i uspio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti