Šta Atletico sprema Simeoneu nakon ispadanja iz Lige prvaka?

Imaju mnogo povjerenja u njega

Šta Atletico sprema Simeoneu nakon ispadanja iz Lige prvaka?

Eldar Ganibegović

Atletico Madrid ispao je rano iz Lige prvaka ove sezone. Njihov trener Diego Simeone razmišljao je o ostavci, no izgleda da od toga nema ništa jer u klubu mu mnogo vjeruju i imaju drugačije planove. 

Atletico Madrid se od osmine finala Lige prvaka oprostio već nakon pet odigranih kola.

U dramatičnoj utakmici ranije ove sedmice Jorgandžije su remizirale 2:2 s Bayer Leverkusenom i postalo je jasno da su im vrata nokaut faze zatvorena.

Izuzetno ljut i uzrujan nakon ove utakmice bio je Diego Simeone koji je razmišljao o ostavci, no čelnici Atletico Madrida za njega imaju drugačije planove.

Prema španskim medijima, žele predložiti novi ugovor Simeoneu, koji bi vrijedio do 2026. godine. U ovom trenutku, Argentinčev ugovor traje do kraja sljedeće sezone, odnosno do ljeta 2024. godine.

Simeone vodi Atletico Madrid od decembra 2011. godine i najplaćeniji je trener u svijetu fudbala. Godišnje inkasira 49,28 miliona eura bruto.

Osim toga, Argentinac je najdugovječniji trener u La Ligi. U decembru će navršiti 11 godina otkako vodi Atletico, a prihvati li novi prijedlog kluba, napunio bi 15 i po godina na klupi iste momčadi.

U Italiji je najdugovječniji trener Gian Piero Gasperini koji Atalantu trenira od juna 2016., dakle više od šest godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, u cijeloj Evropi, najdugovječniji menadžer na čelu jedne momčadi je Colin Caton, koji je na čelu Bala Towna (Wales) od juna 2003. godine.

Simeonea što se tiče, on je jednom prilikom izjavio da će u Atleticu ostati sve dok s ovim timom ne osvoji Ligu prvaka. Dakle, još najmanje do kraja iduće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi