Simeone poručio Guardioli da nije glup, a onda otišao s press konferencije kad je čuo pitanje

Novi šou trenera Atletica

Simeone poručio Guardioli da nije glup, a onda otišao s press konferencije kad je čuo pitanje

Endin Čaušević

Diego Simeone našao se u centru pažnje na sinoćnjoj press konferenciji koju je napustio nakon jednog novinarskog pitanja.

Atletico Madrid je ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Manchester Cityja koji je uspio da pobijedi s ukupnih 1:0 i plasira se u polufinale ovog takmičenja.

Španski klub je u revanšu na sve načine pokušao da dođe do gola koji bi odveo meč u produžetke i imali su nekoliko odličnih prilika, ali je City uspio da sačuva svoju mrežu i prođe u narednu rundu.

Šou je sinoć napravio ponovo Simeone koji je još jednom pokazao koliko srčano vodi svaki meč. Pored svega onoga što se dešavalo pored klupe argentinski stručnjak je isto nastavio i na press konferenciji.

Guardiola je prije toga poručio da Simeoneu želi sve najbolje i da je njegovo pravo da bira hoće li mu se ekipa braniti ili napadati, a Argentinac mu je odgovorio.

"Ne zanima me šta neko ima da kaže o meni, da li je to dobro ili loše nema nikakve veze. Oni sa širokim vokabularom su inteligentni dovoljno da te hvale dok te istovremeno preziru. Ipak, iako je naš vokabular manji mi nismo glupi", rekao je Simeone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga jedan od novinara pitao je trenera Atletica da li može dati neki savjet Real Madridu kako da u polufinalu igra protiv Cityja, a on je tada kratko dobacio, ustao i napustio press.

"Nikada to ne bih napravio", dodao je trener Atletico Madrida dok je napuštao press konferenciju, a šta se sve na istoj dešavalo pogledajte u videu ispod.

Top Komentari

CAGE55
?️Diego Simeone: "Savjet Real Madridu za duel protiv Cityja? Ko sam ja da dajem bilo kakav savjet Real Madridu kako da odigra meč Lige Šampiona. To bi bilo jedno veliko nepoštovanje."
5 1
Goran86
Cuj ovog pokemona
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi