Haos u Španiji pred večerašnje mečeve posljednjeg kola

Otkazan duel u La Coruni

Haos u Španiji pred večerašnje mečeve posljednjeg kola

E. Škorić

U ponedjeljak navečer na programu su utakmice posljednjeg kola španske Segunde, a koronavirus je stvorila velike komplikacije.

Bilo je govora da bi se cijelo kolo moglo prekinuti, održan je i vanredni sastanak u toku dana, no za sada je donesena odluka da se otkaže samo utakmica Deportiva i Fuenlabrade.

Naime, u redovima Fuenlabrade nedostaje šest nogomteaša jer su pozitivni na koronavirus, a da stvar za ovaj tim bude gora, na rubu su plasmana u play-off za viši rang.

Ukoliko se desi da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 za Deportivo, top bi značilo da bi se ekipa iz La Corune spasila ispadanja, ali bi Fuenlabrada vrlo lako mogla ostati bez šestog mjesta i plasmana i play-off.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je izvjesno da se duel u La Coruni neće odigrati, iako je planiran za 21 sat, no pitanje je kakvu će odluku donijeti vodstvo La Lige 2.

Inače, Cadiz i Huesca su osigurali prve dvije pozicije i povratak u La Ligu, dok su za sada Almeria i Girona te Zaragoza sigurne u doigravanju, a ostaje jedino nepoznanica hoće li im se pridružiti Fuenlabrada koja ima 60 ili Elche koji ima 58 bodova.

Top Komentari

TheAnswer
Deportivo ovisi o drugim rezultatima, ne ovisi sam o sebi tako da ga samo pobjeda ne spašava
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti