Nekadašnji prvak ispao u treću ligu nakon  velike drame

Kraj za Deportivo

Nekadašnji prvak ispao u treću ligu nakon velike drame

E. Škorić

Deportivo iz La Corune ispao je iz Segunde u Segundu B, odnosno treći rang španskog nogometa.

Deportivo nije odigrao svoj meč sinoć jer je on otkazan zbog toga što se u redovima protivnika Fuenlabrade pojavilo sedam slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Odigrane su ostale utakmice, a nakon što su one završene, bilo je jasno da Deportivo ni sa pobjedom nad Fuenlabradom ne može ostati u drugoj ligi.

Lugo i Albacete su upisali pobjede i Ponferradina je sada na 18. mjestu, a Deportivo ima tri boda manje i lošiji međusobni omjer i 14 golova lošiju gol-razliku.

Tako će 20 godina nakon osvojene titule La Lige Deportivo ispasti u Segundu B. Zanimljivo da im je presudio pogodak Mikela Mese iz penala u 90. minuti, kada je Albacete slavio kod Cadiza i tako ostao u ligi ispred Deportiva.

Pored osvojkene La Lige 2000. godine, Deportivo je 2002. godine osvojio Kup Kralja, a svijetu se na sjajan način predstavio 2004. godine, kada je igrao polufinale Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi