"Bacio nam je dres i rekao da ga podijelimo jer njegov vrijedi mnogo više od naša dva"
Foto - EPA

Brutalni Zlatan nije imao milosti

"Bacio nam je dres i rekao da ga podijelimo jer njegov vrijedi mnogo više od naša dva"

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović čovjek je o čijim se brojnim anegdotama na i van fudbalskog terena može napisati na desetine knjiga.

Ibra je oduvijek bio više od običnog fudbalera, a ono što je napravio argentinskim fudbalerima Diegu Valeriju i Sebastianu Blancu zaista je brutalno.

Ovi fudbaleri su nastupali za Portland Timbers i susreli su se sa Zlatnom dok je ovaj nosio dres ekipe LA Galaxy.

Nakon utakmice željeli su razmijeniti dresove sa švedskom legendom. Poslali su mu dva dresa, ali Zlatan ih je potom ostavio u nevjerici potezom kojeg je napravio.

"Bio sam izuzetno ljut iako smo dobili utakmicu s 4:0. Sebastian Blanco i ja smo mu dali dresove, a on nam je dao samo jedan svoj. Rekao nam je: 'Pocijepajte ga napola, moj vrijedi više nego vaši'", otkrio je argentinski fudbaler u razgovoru za argentinski TNT Sports.

Ipak, na kraju su obojica dobila dres od današnje zvijezde Milana.

"Bio je ljut zbog rezultata, ali kasnije nam je poslao još jedan dres".

Valeri izuzetno poštuje švedskog napadača.

"Igrati protiv njega je spektakularno. U prvoj utakmici nas je 'ubio'. Kreirao je sve šanse i zabio je dva gola. Revanširali smo mu se u narednom meču i zabili četiri gola. Bio je velika razlika u MLS-u. Ima nevjerovatne fizičke mogućnosti", rekao je Valeri.

Ovaj argentinski fudbaler se ove godine vratio kući nakon devet godina u Portlandu i potpisao je za ekipu Lanusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi