Dilaver konačno postaje Zmaj: "Sređuju se papiri..."
EPA

Prosinečki ga možda pozove već u junu

Dilaver konačno postaje Zmaj: "Sređuju se papiri..."

Dinamova zvijezda Emir Dilaver uskoro će postati novi reprezentativac BiH, potvrdio je Robert Prosinečki.

Fudbaler koji je rođen u Tomislavgradu prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije, međutim nikada nije skrivao da nastupa za 'svoju' zemlju, a ona će mu se sada konačno i ostvariti.

Na partije koje Dilaver ove sezone pruža u Dinamu nije ostao imun ni selektor Robert Prosinečki, koji je urgirao da ljudi iz N/FSBiH srede papirologiju kako bi ga mogao pozvati već za junske utakmice protiv Finske i Italije, ili u krajnjem slučaju za novi ciklus utakmica u septembru.

Zbog svega sretan je i sam Dilaver.

"Jako sam zadovoljan što se pokrenula ta priča oko mog igranja za BiH. Nikada nisam krio da bih volio biti dio reprezentacije i veseli me što su prepoznali moje igre u Dinamu. Čuo sam se sa ljudima iz Saveza i nadam se da će papiri biti gotovi što prije", rekao je Dilaver za Sportske novosti.

Sa selektorom Prosinečkim, s druge strane, još nije razgovarao.

"Sa njim se nisam čuo, ali vjerujem da ćemo ubrzo razgovarati. Možda u Zagrebu popijemo kafu kad smo već obojica ovdje", istaknuo je 28-godišnji fudbaler koji je po vokaciji defanzivac.

Dilaver se u 'evropskom' Dinamu nametnuo kao vođa momčadi i igrač koji se, ako je zdrav, ni po koju cijenu ne izostavlja iz prve postave, a zbog svoje beskompromisne i autoritatvne pojave na terenu trener Nenad Bjelica, inače prilično umjeren tip, dao mu je nadimak po stripovskom junaku Veliki Blek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamo je, podsjetimo, stigao iz poljskog Lecha. Prethodno je još igrao za Ferencvaroš i bečku Austriju.

Top Komentari

tuzlaak
Dobro pojačanje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti