Dilaver pogodio u pobjedi Lecha nad Pogonom

Burić na nivou, Koljić meč ispratio sa klupe

Dilaver pogodio u pobjedi Lecha nad Pogonom

S. Mlaćo

U okviru 23. kola Poljske Ekstraklase snage su danas u Poznanu odmjerili domaći Lech i Pogon Szczecin. Lech je slavio sa 2:0, te opravdao ulogu velikog favorita u ovom meču.

Domaći su poveli u 20. minuti preko Jevtića, što je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Lech je u drugom dijelu nastavio sa napadima, a to se isplatilo u 81. minuti kada je mrežu gostiju pogodio bh. internacionalac Emir Dilaver.

Dilaver je u decembru prošle godine izabran za najboljeg igrača tog mjeseca u Poljskoj, a sada je nastavio sa sjajnim igrama.

Na golu Lecha stajao je Jasmin Burić koji je još jednom svoju mrežu održao neokrznutom, a Elvir Koljić je cijeli meč ispratio sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nakon ove pobjede Lech je trećeplasirani sa 40 osvojenih bodova, dok je Pogon posljednjeplasirani sa 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi