Dileme nema, Zmajevi protiv Belgije na Grbavici
Foto: FK Željezničar

Stadion Željezničara spreman za utakmicu

Dileme nema, Zmajevi protiv Belgije na Grbavici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 7. oktobra ugostiti Belgiju na stadionu Grbavica u okviru ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iako su pojedini bh. mediji jučer plasirali vijest da još uvijek nije sto posto sigurno da će stadion Željezničara biti potpuno spreman za ovu utakmicu i da će naša reprezentacija možda zbog njegove neuslovnosti biti primorana ugostiti Belgiju van granica naše države, Grbavica će definitivno biti poprište predstojećeg fudbalskog spektakla.

"Sve je završeno. Nikada nije ni bilo upitno da ćemo Belgiju dočekati na Grbavici", istakao je za SportSport.ba izvor iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Otkako je odlučeno da BiH meč protiv Belgije odigra na Grbavici, na ovom stadionu je počelo 'ušminkavanje' kako bi bili ispunjeni svi UEFA-ini uslovi za održavanje utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Saniran je teren, poboljšani su neki uslovi koji se tiču medija, renovirane pojedine prostorije na stadionu, a posljednje što je urađeno je pojačavanje osvjetljenja. Sinoć je izvršeno mjerenje svjetlosti reflektora na Grbavici, a rezultat je 1.541 luksa, što je i više od mjere koju je zadala UEFA (1.400 luksa).

Podsjetimo, meč Bosne i Hercegovine i Belgije igra se s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi