Šefica Diletta naređuje, nesretni Loris samo klima glavom: Ona mu bira i novi klub
Njemački čuvar mreže slobodan je igrač na kraju sezone (Foto: Instagram)

Nijemac stiže u Italiju?

Šefica Diletta naređuje, nesretni Loris samo klima glavom: Ona mu bira i novi klub

M. Šljivak

Italijanska novinarka Diletta Leotta javno je zatražila od svog vjerenika Lorisa Kariusa da napusti Newcastle i da nađe klub u Italiji. Razlog je česta odvojenost i činjenica da ne provodi previše vremena s njom i kćerkom.

Loris Karius već godinama je pod konstantnim pritiskom javnosti. Karijeru mu je uništilo finale Lige prvaka 2018. godine protiv Real Madrida kada je primio bizarne golove i od tog trenutka mu je krenulo nizbrdo.

Pokušao je spas karijere potražiti u Bešiktašu i Union Berlinu. Nije mu išlo, jedan period je bio bez kluba, da bi 2022. godine potpisao za Newcastle kao treći golman.

U međuvremenu je 30-godišnji Nijemac bio aktivan van terena. Zaveo je ženu koja je bila san mnogima, italijansku novinarku Dilettu Leottu i s njom je dobio kćerku.

Diletta nije previše sretna što njen izabranik fudbalski hljeb zarađuje u Engleskoj. Javno je od njega zatražila da pokuša naći klub u Italiji.

Oglasi

"Loris pored sebe ima ljude koji rade za njega i nadam se da će donijeti najbolju moguću odluku za karijeru", rekla je Diletta za Tuttosport i dodaje da bi rado dečka vidjela u Italiji.

"Ja živim u Milanu i recimo da bi tim u blizini grada bio idealan za nas. Uvijek mu govorim da igrači koji dođu u Italiju brzo se zaljube i ostanu zauvijek ovdje. Mislim da se i njemu to može dogoditi."

"Trebao bi doći u Monzu ili neki drugi tim. Bila bih sretna da dođe u Italiji da bude blizu porodici. Newcastle je veoma nezgodna sredina jer nema direktnih letova za Milano, Pariz ili Amsterdam", govori ona.

Kariusu ugovor sa Svrakama ističe na kraju sezone. Klub mu po svemu sudeći neće ponuditi nastavak saradnje i Nijemac će morati potražiti drugu sredinu.

Oglasi

Kariusa potres mozga koštao karijere u Liverpoolu

Karijeru njemačkog golmana zauvijek će obilježiti finale Lige prvaka iz 2018. godine kada je Karius Real Madridu svojim nevjerovatnim greškama poklonio naslov prvaka Evrope.

Nakon katastrofalne partije na golu navijači Liverpoola nisu imali milosti prema ovom čuvaru mreže. Išlo je tako daleko da je dobio prijetnje smrću.

Iz Liverpoola su naravno osudili napade na Kariusa, a na kraju se ispostavilo da je Loris imao potres mozga kojeg je zadobio od udarca laktom Sergija Ramosa neposredno pred prvu grešku.

"Na njegov nastup je 100 posto utjecao potres mozga. Ne želim da to bude izgovor, već navodimo kao objašnjenje. Za mene je to 100 posto tako. Koštao ga je taj udarac", riječi su Jurgena Kloppa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karius se nekada smatrao kapacitetom za broj jedan njemačke reprezentacije. Međutim, jedna utakmica uništila je sve i on se sada bori da pronađe novi klub.

Ostaje nam da vidimo hoće li 30-godišnjak karijeru nastaviti u Italiji ili će ipak sreću potražiti negdje drugo.

Oglasi