Bivši as Juventusa otvorio menadžersku agenciju, Diletta ga odmah nazvala i traži samo jedno

Nemoguća misija ili ne?

Bivši as Juventusa otvorio menadžersku agenciju, Diletta ga odmah nazvala i traži samo jedno

E. Čaušević

Nekadašnji italijanski reprezentativac Claudio Marchisio prije nekoliko godina završio je igračku karijeru, a sada je odlučio da otvori menadžersku agenciju. Prva koja je kontaktirala Marchisija bila je Diletta Leotta koja ima za njega poseban i dosta težak zadatak.

Marchisio je iznenadio sve kada je 2019. godine odlučio da okonča svoju igračku karijeru nakon kratke epizode u ruskom Zenitu iako je tada imao tek 33 godine.

Nakon toga nekadašnjeg veznjaka Juventusa često gledamo na TV ekranima kada je u pitanju Serija A jer radi kao stručni komentator na DAZN televiziju.

Međutim, odlučio je da je vrijeme da sebi pronađe novu zanimaciju i s prijateljem je pokrenuo menadžersku agenciju koja već zastupa nekoliko mladih igrača, no cilj je da se etabliraju i na najvećoj sceni.

Italijanski mediji pišu da je ubrzo nakon što je agencija počela s radom Marchisio dobio poziv od poznate novinarke Dilette Leotte s kojom je sarađivao prethodnih godina na DAZN televiziji.

Oglasi

Diletta je za svog prijatelja imala jednu molbu i zadatak koji neće biti tako lako ispuniti, ali je Marchisio obećao da će se potruditi da odradi ono što ona traži.

Naime, član njegove agencije postao Loris Karius koji je u vezi upravo s Dilettom s kojom je prošle godine dobio dijete. Loris je trenutno treći golman Newcastlea i karijera mu je već godinama u padu, a sada od Marchisija traže skoro nemoguće.

Njegov zadatak je da na ljeto njemačkom golmanu pronađe angažman u Seriji A jer će Karius biti slobodan igrač, te želi da karijeru nastavi u Italiji kako bi bio blizu svoje porodice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno je stalno na relaciji Milano - Newcastle, a Diletta i Karius nadaju se da Marchisio može izvesti čudo i njemačkom golmanu pronaći klub u Seriji A.

Navodno, on je dao svoju riječ da će uraditi sve što može, a Karius je pristao da ga upravo njegova agencija zastupa u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi