Na leđima 36 godina, svi su ga već otpisali, a on u Brazilu živi svoju drugu mladost

Dimitri Payet ponovo uživa u fudbalu

Na leđima 36 godina, svi su ga već otpisali, a on u Brazilu živi svoju drugu mladost

Endin Čaušević

Dimitri Payet nedavno je iznenadio fudbalski svijet odlukom da napusti Marseille i karijeru nastavi u Brazilu gdje je potpisao za Vasco. Međutim, jasno je da Francuz ponovo uživa u fudbalu, a to je pokazao svojim majstorijama u sinoćnjem meču protiv Maldonada.

Vasco je u meču Serie Rio de la Plata uspio da pobijedi Maldonado sa minimalnih 1:0, a junak je bio upravo Payet koji je postigao jedini pogodak na meču.

Ovaj 36-godišnji veznjak ljetos je iznenadio sve odlukom da karijeru nastavi u dalekom Brazilu nakon što je završio saradnju s Marseilleom u kojem je proveo šest proteklih sezona.

Međutim, odlazak u Vasco za iskusnog veznjaka bio je pun pogodak jer je jasno koliko Payet ponovo uživa u fudbalu.

Sinoć je nekadašnji reprezentativac Francuske bio posebno nadahnut jer je oduševljavao svojim majstorijama. Payet je najzaslužniji što je njegov tim slavio sa 1:0 na ovom gostovanju jer je zabio jedini gol na meču.

Oglasi

Trenutak odluke desio se u 63. minuti meča kada je Payet sjajno pogodio mrežu Maldonada s vrha kaznenog prostora, a njegov pogodak možete POGLEDATI OVDJE.

No, još jedan detalj posebno je obilježio sinoćnju utakmicu. Payet je svojim potezima izluđivao igrače Maldonada i pokazao da još uvijek ima magiju u nogama.

Jedan dribling je glavna tema na društvenim mrežama jer je Payet sjajno prevario igrača Maldonada i provukao mu loptu kroz noge za oduševljenje navijača na tribinama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fantastičan dribling iskusnog Payeta možete vidjeti na OVOM LINKU.

Za Payeta je ovo bio drugi gol u dresu Vasca na 17 odigranih utakmica otkako je stigao u Brazil, te je pored toga upisao i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi