Romario ismijao Ibru, Henryja, Benzemu i Lewu, zastao je kod jednog imena: "Njega poštujem, ali..."

Čuveni Brazilac je bio poprilično samouvjeren

Romario ismijao Ibru, Henryja, Benzemu i Lewu, zastao je kod jednog imena: "Njega poštujem, ali..."

Admin Čaušević

Romario se smatra jednim od najboljih napadača u historiji, najbolji fudbal je igrao 90-ih godina kada je sa Brazilom postao i prvak svijeta. Ljubitelji fudbala ga također pamte po nastupima u dresu Barcelone. 

Zvanični podaci kažu da je Romario na 1002 utakmice koliko je odigrao zabio 784 gola, a čuveni Brazilac se nalazi među deset najefikasnijih fudbalera ikada.

Čuveni Brazilac danas ima 57 godina, bavi se politikom i nije toliko zainteresovan za fudbal, ali kada govori o sebi smatra se najboljim napadačem u historiji.

Romario je nedavno gostovao u jednom podcastu i upitan je da se uporedi sa najboljim napadačima 21. stoljeća. Kazao je da je od svakog bolji, ali je zastao kod jednog imena.

Robert Lewandowski, Erling Haaland, Karim Benzema, Zlatan Ibrahimović sve to igrači od kojih je Romario prema njegovom mišljenju bolji. Posebno je ismijao Thierryja Henryja.

Oglasi

"Je*i ga. Naravno da sam bio bolji od njega", kazao je Romario, a onda je došao red na čuvenog Ronalda Nazarija.

"Znao sam da ćete njega spomenuti, bio sam bolji i od njega, ali njega mnogo mnogo poštujem", kazao je popularni Baixinho što u prevodu na bosanski jezik znači Niski.

Taj nadimak Romario je nosio zbog skromne visine od 167 cm, ali to ga nije spriječavalo da zahvaljujući svojoj tehnici i driblinzima ne ponese epitet najubitačnijeg napadača u historiji.

Inače, Romario i Ronaldo su imali zaista poseban odnos. Prvi je bio na zalasku, a drugi je tek počinjao svoju fudbalsku karijeru.

"Romario je bio ku*in sin jer je mlađe igrače tjerao da mu čistimo kopačke ili donosimo kafu", ispričao je Il Fenomeno te dodao:

"Uoči jednog treninga pred meč Copa Americe Romario mi je prišao i rekao da se pripremim da idemo u izlazak. 'Već sam pripremio merdevine da pređemo hotelski zid, a ispred će nas čekati taxi', kazao mi je."

"U hotel smo se vratili u pet ujutro i sljedećeg dana sam bio preumoran na treningu. Shvatio sam da je to Romario uradio namjerno kako bi zauzeo moje mjesto u prvih 11", ispričao je bivši napadač Real Madrida.

Za razliku od Ronalda, dojam je da Romario nikad nije stekao takvu slavu kao njegov sunarodnjak.

Top Komentari

user1676232465
Dobar igrač al EGO je čudo !!!
1 0
BosanskaSvedska
Jos samo da je ismijao dodija i vojvodu i rahat Bosna!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti