Na Bilinom polju je utišao hiljade navijača BiH, sada je ispao u treću ligu pa ostao bez kluba
Foto: T. Hebib

Bio mu je to jedini gol za reprezentaciju

Na Bilinom polju je utišao hiljade navijača BiH, sada je ispao u treću ligu pa ostao bez kluba

Eldar Ganibegović

Još uvijek u svježem sjećanju je utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Grčke u martu 2019. godine.

U drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020. na Bilinom polju smo dočekali Helene i razočarani izašli sa stadiona.

Krenulo je nevjerovatno dobro. Edin Višća nas je doveo u vodstvo na startu utakmice, zatim Haris Duljević postiže pogodak koji je poništen, odnosno vraćen je na slobodan udarac koji u gol pretvara Miralem Pjanić.

Imali smo vodstvo od 2:0 sve do 65. minute kada kola kreću nizbrdo. 

Šunjić pravi penal koji u gol pretvara Fortounis, a sami minut kasnije Pjanić dobija direktan crveni karton.

Ipak, i dalje smo imali prednost od 2:1 i tri boda u džepu, no u 85. minuti hladan tuš. Centaršut Zece na glavu rezerviste Kolovosa koji matira Šehića za 2:2 i veliko razočarenje na kraju utakmice koju smo maestralno otvorili.

Kolovos je nakon toga nastupio na još četiri utakmice za Grčku (ima ukupno devet nastupa), a gol protiv Zmajeva bio mu je jedini u reprezentativnoj karijeri.

Tri godine nakon svega toga, Kolovosova karijera je u najvećem ponoru do sada. Prvo je s Kocaelisporom ispao u treću ligu Turske, a danas je ostao bez kluba.

Tek mu je 29 godina i ima još vremena za dobre stvari u karijeri, koja je definitivno u velikom padu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi