Petev i Zmajevi u septembru će jednog čovjeka ostaviti bez posla?
Foto: T. Hebib

Postoji realna mogućnost

Petev i Zmajevi u septembru će jednog čovjeka ostaviti bez posla?

Eldar Ganibegović

U prvoj polovici juna mjeseca odigrana su četiri kola Lige nacija.

Naša selekcija s osam bodova zauzima prvo mjesto u B3 grupi te će 23. septembra imati šansu da pobjedom u Zenici protiv Crne Gore osigura prvo mjesto kolo prije kraja, baraž za EURO i plasman u A diviziju.

Ipak, nisu svi kao Bosna i Hercegovina. Rumuniji ne cvjetaju ruže pa su s tri boda i samo jednim postignutim golom na začelju tabele, a tamošnji mediji pišu da se trese stolica selektoru Ediju Iordanescuu.

Njegova sudbina ovisit će o ishodu utakmica protiv Finske i Bosne i Hercegovine u septembru.

"Moramo imati trenera koji vjeruje da se ova reprezentacija može obnoviti, što može doprinijeti boljim rezultatima. Potrebni su nam i rezultati", rekao je, između ostalog, Razvan Burleanu, predsjednik FS Rumunije na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, Rumunija je poražena na Bilinom polju u drugom kolu 7. juna kada je trijumf našoj selekciji od 1:0 donio Smail Prevljak. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Poraženi su dva puta (2:0 i 0:3) od Crne Gore, a jedini trijumf upisali su u 3. kolu protiv Finske, 1:0.

Naša selekcija gostuje Rumunima 27. septembra u posljednjem kolu Lige nacija na stadionu Rapida u Bukureštu i vrlo vjerovatno će pobjeda Zmajeva značiti ispadanje Rumuna u C diviziju i otkaz za Iordanescua koji je od marta selektor ove reprezentacije. 

Top Komentari

zilan66
Ja mislio da ce neko iz izvrsnog odbora ostati bez posla.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi