Hoće li Luka Modrić obući dres Dinama? Španci donose novosti!
Luka Modrić još uvijek šuti (AP Photo/Jose Breton)

Modri žele svog junaka kući

Hoće li Luka Modrić obući dres Dinama? Španci donose novosti!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo odlučio se na veoma interesantan način u klub pozvati ikonu hrvatskog fudbala Luku Modrića. Platili su kompletnu stranu u sportskom listu Marca, na fotografije njegova 'desetka' s Maksimira i poručili su mu da dođe kući. Ipak, neće to tako lako ići i tome svjedoče današnje vijesti iz Španije.

Sudbina Luke Modrića još uvijek nije poznata. Legendarni hrvatski veznjak nije donio konačnu odluku i to je upravo danas potvrdila Marca.

"Luka Modrić još uvijek nije ništa odlučio. Sve opcije su otvorene", navodi Marca i otkriva te 'opcije'.

"Dinamo Zagreb, te timovi iz Saudijske Arabije i MLS-a ga žele, ali on ne odbacuje mogućnost produžetka saradnje s Real Madridom na još jednu godinu", navodi se.

Posljednja opcija ne donosi ništa dobro po Modrića. Carlo Ancelotti mu je lično saopštio kako neće biti u prvom planu ako ostane, no Luka je uvjeren da se ipak može izboriti za mjesto pored mladih lavova.

Oglasi

U njemu još uvijek ima dovoljno žara da se upusti u borbu s njima iako će u septembru proslaviti svoj 39. rođendan. Očekuje se da će odluku donijeti veoma brzo.

Dakle, konačna odluka će biti samo Lukina. Pred njim je zanimljiv izbor i ostaje nam da vidimo šta će na kraju odlučiti.

Modrić je prethodnih 12 godina proveo u dresu Real Madrida. Osvojio je sve što je mogao, postao je najbolji igrač svijeta i ima učinak od 39 golova i 84 asistencije u 522 nastupa.

Modrića prizivaju navijači na Maksimiru

Navijači Dinama rado bi vidjeli Luku Modrića u dresu voljenog kluba. Često to pokazuju i na utakmicama.

Oglasi

Nerijetko se desi da se pojavi njegov dres Dinama s brojem 10. Na taj način ga žele podsjetiti da ga čeka slavni broj jer je na odlasku u Tottenham obećao da će se vratiti.

S druge strane stoje mnogo bolje finansijske ponude. Saudijci će mu sasvim sigurno ponuditi nestvarne novce, isto tako i Amerikanci i to je uvijek teško odbiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nada Dinamu je činjenica da je Modrić već zaradio ogromne cifre. Godinama unazad je imao platu od 20-ak miliona eura i skupio je sasvim dovoljno za miran život.

Ipak, zov novca nekad je jači od ljubavi i sada se čeka konačna odluka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi