Velike pobjede Dinama i Crvene zvezde

Ostali u igri za prolazak dalje

Velike pobjede Dinama i Crvene zvezde

Admin Čaušević

Dinamo i Crvena zvezda nakon tri kola Europa lige imaju izuzetno povoljne šanse za prolazak u nokaut fazu, pogotovo nakon večerašnjih pobjeda. 

Dinamo je na Maksimiru dočekao Wolfsberger i slavio s 1:0. Modri su dugo lomili otpor gostiju, a presudio je gol rezerviste Atiemwena u 76. minuti.

Inače, utakmica je bila izuzetno nervozna i agresivna. Sudija Brisard je podijelio čak devet žutih kartona, dok je kod gostiju Taferner isključen u finišu prvog dijela.

U drugom meču Feyenoord je bio bolji od CSKA s 3:0 pa je sada Dinamo prvi, Wolfsberger i Feyenoord imaju po četiri, a CSKA dva boda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do velika tri boda stigla je i Crvena zvezda. Prvak Srbije je u Beograu pobijedio Gent s 2:1. Domaći su vodili golom Kange, Odjidja-Ofoe je izjednačio, da bi Katai udarcem iz slobodnjaka donio pobjedu domaćinu.

Hoffenheim nije štedio Liberec. Na kraju je završeno 5:0 pa Nijemci imaju maksimalan učinan nakon tri kola u grupi L. Crvena zvezda ima šest, Liberec tri, dok je Gent na nuli.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
dinamo i nekako, mnogi hrvatski portali objavljuju sportske vijesti u nasoj domovini, ali da dajete toliki znacaj crvenoj zvezdi i ostalim srbijanskim klubovima stvarno nema logike. Zadnja vijest o bh klubovima na srbijanskim portalima preciznije mozzartsport je bila sarajevski derbi odigran u augustu prosle godine. Dokle vise?
2 1
pero98
Bravo Dinamo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi