Dinamo odbio jednu, Fiorentina odmah šalje novu ponudu za Šutala

Žele ga dovesti

Dinamo odbio jednu, Fiorentina odmah šalje novu ponudu za Šutala

Esmer Oštraković

Fiorentina ne odustaje od dovođenja fudbalera Dinama, Josipa Šutala. Dinamo je jednu ponudu za ovog igrača odbio, ali spremna je nova.

Naime, Gianluca di Marzio otkrio je da je Dinamo odbio ponudu od 12 miliona eura za svog štopera, ali spremna je poboljšana ponuda.

Prema informacijama koje je prenio ovaj iskusni novinar, Šutalo itekako želi da preže u Fiorentinu.

Josip Šutalo je fenomenalnim igrama u dresu Dinama privukao veliku pažnju na sebe. Ovaj 23-godišnjak iz Čapljine igra sjajno i nije nikakvo čudo što ga traže u najjačim ligama Evrope.

Navodno je ponudu za njega ranije poslao i Ajax i to u iznosu od 18 miliona eura, ali i ta ponuda je odbijena.

Uprava Dinama navodno šutala ne želi prodati ispod 25 miliona eura, te je pitanje da li će Fiorentina poslati ovakvu ponudu.

Oglasi

Šutalo je karijeru počeo u Neretvi iz Metkovića. Kao 14-godišnjak je stigao u Dinamu čiji je i danas član uz kratkotrajnu pozajmicu u ekipi Istre.

Još je jedan u nizu fudbalera koji su pokazali vrhunski kvalitet u dresu Dinama. Nije nikakvo čudo što je tražen sa svih strana i Dinamo će definitivno zaraditi jako dobru cifru na njegovom transferu.

Iako je rođen u Čapljini Josip Šutalo je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Hrvatske, a za prvi tim je nastupio u osam utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dinamo pored Šutala ima i bogate ponude za Luku Ivanušeca. Sjajni krilni fudbaler na stolu ima ponudu Feyenoorda, a tim iz Rotterdama je hrvatskom prvaku ponudio nešto više od osam miliona eura.

Ipak, s obzirom na partiju protiv Astane u Ligi prvaka gdje je zabio tri pogotka, cijena bi se mogla poprilično povećati i ostaje nam da vidimo šta će se desiti u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi