Dinamo lagano prošao u treće pretkolo, jedan velikan već napustio Ligu prvaka
Foto: GNK Dinamo/Twitter

Liga šampiona

Dinamo lagano prošao u treće pretkolo, jedan velikan već napustio Ligu prvaka

Fudbaleri Dinamo Zagreba plasirali su se u treće pretkolo Lige šampiona nakon što su i u revanš susretu porazili gruzijski Saburtalo Tbilisi i to sa 3:0.

Podsjetimo, ekipa iz Zagreba je u prvom meču slavila sa 2:0 i bilo je jasno da je veliki favorit za prolaz dalje. Modri su tu ulogu opravdali i na terenu te su slavili laganu pobjedu.

Sva tri gola na Maksimiru pala su u drugom poluvremenu. Prvo je mrežu gostiju u 77. minuti zatresao Oršić, da bi dvije minute kasnije Petković povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Dani Olmo u nadoknadi vremena. Inače, on nije počeo meč već je ušao sa klupe za rezerve. Bh. dvojac Izet Hajrović i Amer Gojak igrao je od prve minute.

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv mađarskog Ferencvaroša.

Radi se o ekipi koja je u istom terminu prošla dalje, a bila je bolja nakon dvomeča od Vallette. U prvom meču Mađari su slavili sa 3:1, dok je večeras bilo 1:1. Bh. reprezentativac Eldar Čivić odigrao je cijeli meč za Ferencvaroš.

Dalje ide i ekipa švicarskog Basela koja je u jednom od derbija pobijedila PSV i to sa 2:1. U prvom meču je bilo 3:2 za holandski tim, pa Basel ide dalje radi više golova u gostima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovim trenucima se igra još jedan susret danađšnjeg programa i to onaj između Olympiakosa i Plzena. Trenutno grčka ekipa vodi 3:0 i gotovo sigurno će proći dalje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
u golcine jbt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi