Minimalac Dinama protiv Lokomotive, pritisak je sada na Rijeci
FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Utakmica SuperSport HNL-a

Minimalac Dinama protiv Lokomotive, pritisak je sada na Rijeci

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama ostvarili su veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Lokomotive u okviru 31. kola SuperSport HNL-a. Konačan rezultat bio je 1:0 za Dinamo.

Utakmica koja je bila veoma važna za ekipu koju sa klube predvodi Sergej Jakirović otišla je na stranu njegovog tima i na kraju su upisana tri jako važna boda.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo praktično ništa, ali zato drugo jeste dosta veću borbu i jedan postignut pogodak.

Dinamo je napadao, tražio je pogodak, a on je stigao u 60. minuti kada je Kulenović matirao domaćeg golmana za vodstvo svoje ekipe.

Na kraju se ispostavilo da je upravo taj gol riješio pitanje pobjednika na ovoj utkamici, a to je bio Dinamo.

Ova pobjeda Dinama znači i to da su Rijeku stavili pod pritisak pred njihovu utakmicu 31. kola SuperSport HNL-a.

Naime, sada je ekipa Dinama prva na tabeli sa jednim bodom više od Rijeke, ali i sa jednom utakmicom više jer Rijeka nešto kasnije igra svoju utakmicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko Rijeka ne upiše pobjedu Dinamo ostaje na prvom mjestu. Naravno bilo kako bilo, nastavlja se borba ove dvije ekipe za titulu u Hrvatskoj.

Kada je riječ o Lokomotivi oni nakon ovog poraza ostaju na 5. mjestu na tabeli sa 44 osvojena boda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi