Dinamo je navijačima saopštio itekako tužnu vijest
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Belaj nikad ne dolazi sam, sada se to potvrdilo

Dinamo je navijačima saopštio itekako tužnu vijest

Samir Mlaćo

Problemima zagrebačkog Dinama kao da nema kraja.

Problemima Dinama kao da nema kraja.

Naime, Modri su jučer poraženi od Lokomotive 3:0, a sada su saznali novu lošu vijest. Na Azijskom kupu povrijedio se desni bek Sadegh Moharrami i uz bolnu grimasu napustio je teren.

Sve se desilo u 43. minuti, nosilima je iznesen i bilo je jasno da se radi o težoj povredi. Danas su to potvrdili i iz Dinama.

Moharrami će biti operisan, a onda slijedi oporavak kako bi se vratio na teren.

Oglasi

Na jučerašnjoj utakmici Azijskog kupa naš Sadegh Moharrami zadobio je rupturu prednjeg križnog ligamenta. Igrač će se vratiti u Hrvatsku gdje će odraditi operativni zahvat, a nakon toga i rehabilitaciju. Dragi Moha, želimo ti uspješnu operaciju i što brži povratak na teren", stoji u objavi Dinama.

Na jučerašnjoj utakmici Azijskog kupa naš Sadegh Moharrami zadobio je rupturu prednjeg križnog ligamenta. Igrač će se...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Wednesday, January 24, 2024

Sigurno da će se Dinamo sada naći u novim problemima, a da li će Jakirović tražiti zamjenu za desnog beka, ostaje da se vidi.

Dinamo već u subotu gostuje Istri i nema pravo na kiks, no jasno je i da je svlačionica Dinama itekako uzdrmana nakon jučerašnjeg poraza. Pozitivu bi tek mogao vratiti dolazak Josipa Brekala, koji je čini se gotova stvar.

Fabrizio Romano sada tvrdi da je posao završen i da će Dinamo posudbu platiti 100.000 eura, a Brekalo će uz svoju zaraditi i 100.000 eura ukoliko Dinamo bude prvak, a 200.000 eura ukoliko uđe u grupnu fazu Lige prvaka.

Kako god, biće zanimljivo ispratiti cijelu situaciju, a hrvatski mediji se pitaju da li je Brekalo sada potreban Dinamu, sada kada je titula još dalje od Zagreba. Pitaju se da li će ga dočekati Sergej Jakirović koji je jučer uz uvrede napustio teren.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na press konferenciji je kazao da shvata da navijači nisu zadovoljni te da oni imaju pravo da iskažu svoje mišljenje.

Navijači su vrijeđali Jakirovića i čak klupu gađali grudvama, što odavno nije zabilježeno na Maksimiru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi