Dinamovim navijačima dan je mogla popraviti samo vijest koja je upravo stigla
Da li je kasno? FOTO: EPA

Završena je sapunica

Dinamovim navijačima dan je mogla popraviti samo vijest koja je upravo stigla

Samir Mlaćo

Sapunica oko hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala konačno je završena. Mjesecima se o tome pisalo, no sada je sve riješeno.

Brekalo stiže u Dinamo i sigurno da će biti veliko pojačanje u borbi za prvaka. Modri su sigurno uzdrmani jučerašnjim porazom od Lokomotive sa čak 3:0, no nisu izgubili da mogu prestići Hajduk i Rijeku, te se vratiti na tron.

Član Fiorentine bio je velika želja Sergeja Jakirovića, no u jednom trenutku se činilo da će posao propasti. Italijani nisu željeli da popuste, čak su tražili i drug klub za Brekala, no on je imao želju za dolaskom u Dinamo.

Želi se nametnuti, dobiti mnogo veću minutažu nego u Seriji A, te biti na oku selektora Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo.

Fabrizio Romano sada tvrdi da je posao završen i da će Dinamo posudbu platiti 100.000 eura, a Brekalo će uz svoju zaraditi i 100.000 eura ukoliko Dinamo bude prvak, a 200.000 eura ukoliko uđe u grupnu fazu Lige prvaka.

Kako god, biće zanimljivo ispratiti cijelu situaciju, a hrvatski mediji se pitaju da li je Brekalo sada potreban Dinamu, sada kada je titula još dalje od Zagreba. Pitaju se da li će ga dočekati Sergej Jakirović koji je jučer uz uvrede napustio teren.

Oglasi

Navijači su poslije trećeg pogotka gađali klupu Dinama, te otvoreno uzvikivali "jakire, odlazi", a on je na press konferenciji pokušao da ostane miran. Ipak, svjestan je cijele situacije, no ostavku nije želio da podnese.

Jakirović sigurno ima ekstra kvalitetan ugovor te ne pomišlja da sam pristane na raskid, dok u Dinamu moraju što prije da donesu odluku. Već u subotu gostuju Istri i nemaju pravo na kiks.

"Izvinjavam se navijačima, svima kojima Dinama nešto znači. Ovo nije bilo ni blizu onoga što smo htjeli. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svim segmentima igre. Da mi je neko rekao da će poslije priprema ovako sve izgledati... Teški podbačaj, naša najgora večeras, a Lokomotivi čestitam. Dobro su igrali, efikasno...", rekao je Jakirović sinoć poslije meča.

Komentarisao je i navijače koji su ogorčeni.

"Ne zamjeram nikome ništa. Ljudi vole Dinamo, vole gledati ekipu koja daje sve od sebe. Njihovo pravo je da iskažu nezadovoljstvo".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dobio je i pitanje novinara šta misli o povicima da treba ići, ali je kratko kazao da na to ne može odgovoriti.

Dinamo i dalje zaostaje sedam bodova za Hajdukom, ali sada ima jednu utakmicu manje. Svi su u Zagrebu vjerovali da će se prednost sinoć smanjiti na -4, no Duje Čop je bivšem klubu očitao lekciju i pokazao da još uvijek nije za nogometne penzije. Čop je postigao hat-trick i uz ovacije napustio teren Maksimira.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi