Šta je najavio razočarani Jakirović nakon meča:  Nema ovo smisla!
FOTO: CROPIX

Drma mu se klupa, a imao je i poruku za navijače

Šta je najavio razočarani Jakirović nakon meča: Nema ovo smisla!

Samir Mlaćo

Pravo poniženje doživio je Dinamo već u prvom zvaničnom meču u 2024. godini.

Modri su poraženi od Lokomotive sa čak 3:0, a junak je bio Duje Čop. Bivši Dinamovac je dobio ovacije kada je izlazio pred sami kraj meča, a Lokomotiva pokazala da je tvrd orah za sve timove.

Namučila je Lokomotiva i Hajduk, a sada očitala lekciju komšijama.

Sergej Jakirović se sasvim očekivano našao na meti kritika. Dinamo i dalje zaostaje sedam bodova za Hajdukom, a ima još jednu utakmicu manje. Očekivali su svi da će prednost biti smanjena večeras, no to se nije desilo.

Bolan je ovo udarac za Dinamo i to je svima jasno. "Jakire, odlazi" čulo se sa tribina, navijači su čak gađali klupu, nezadovoljstvo je veliko.

"Izvinjavam se navijačima, svima kojima Dinama nešto znači. Ovo nije bilo ni blizu onoga što smo htjeli. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svim segmentima igre. Da mi je neko rekao da će poslije priprema ovako sve izgledati... Teški podbačaj, naša najgora večeras, a Lokomotivi čestitam. Dobro su igrali, efikasno...", rekao je Jakirović.

Oglasi

Već nakon deset minuta Lokomotiva je imala dva gola prednosti.

"Imali smo dvije akcije, a onda šok. Neshvatljive reakcije, preuzimam odgovornost, ja sam istureni, nemam problema s tim. Moram analizirati utakmicu, iskreno popričati, nema ovo smisla. Ima puno do kraja, ali moramo pokazati kvalitetu. Mentalno stanje mora biti bolje, da se ovo dogodilo jesenas ok, ali sada, to mi je nepoznanica", dodao je nekadašnji trener mostarskog Zrinjskog.

Komentarisao je i navijače koji su ogorčeni.

"Ne zamjeram nikome ništa. Ljudi vole Dinamo, vole gledati ekipu koja daje sve od sebe. Njihovo pravo je da iskažu nezadovolsjtvo".

Oglasi

Na pitanje novinara kako komentariše povike da treba ići, bio je kratak.

"Na to ne mogu odgovoriti", rekao je popularni Profa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo i dalje zaostaje sedam bodova za Hajdukom, a ima jednu utakmicu manje. Svi su se nadali u Zagrebu da će se prednosti istopiti na četiri boda, ali stigao je hladan tuš.

Dinamo već u subotu gostuje Istri, a da li će na klupi biti Jakirović ostaje da se vidi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Čuje Dop
1 0
Baco
Dinamo bez idejan ,zasluzeno izgubilo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi