Pet bh. internacionalaca prošlo u šesnaestinu finala, u prilici da to urade još osmorica
Grupa faza Evropa lige se bliži kraju, pa tako i uzbuđenja postaju sve veća.

Večeras se nastavlja Evropa liga

Pet bh. internacionalaca prošlo u šesnaestinu finala, u prilici da to urade još osmorica

Pet bosanskohercegovačkih internacionalaca već se plasiralo u šesnaestinu finala Evropa lige, a u nastavku takmičenja to mogu uraditi još njih osmorica.

Večeras će se širom Evrope igrati susreti 5. kola grupne faze Evropa lige nakon kojih će vjerovatno biti mnogo jasnije koga ćemo to gledati ili bismo mogli gledati na proljeće u ovom takmičenju.

Za sada je pet bh. internacionalaca već osiguralo proljeće u Evropa ligi, a to su Amer Gojak, Izet Hajrović, Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Sead Kolašinac (Arsenal) i Senad Lulić (Lazio). Njih još osmorica imaju priliku da sa svojim klubovima prođu dalje, a to su Darko Todorović, Smail Prevljak (Red Bull Salzburg), Kenan Kodro (Copenhaghen), Bojan Nastić (Genk), Armin Hodžić, Anel Hadžić (MOL Vidi), Marin Aničić (Astana) i Gojko Cimirot (Standard).

Najteži posao imat će upravo Cimirot sa Standardnom koji večeras dočekuje Sevillu. U slučaju poraza i pobjede ili remija Krasnodara protiv Akhisara, belgijska ekipa sigurno ispada.

Šanse sa svojim klubovima su izgubili Besim Šerbečić (Rosebnorg) i Avdija Vršajević (Akhisar), dok Ognjen Vranješ sa Anderlechtom ima samo teoretske šanse.

Kada već govorimo o večerašnjim susretima, spomenut ćemo nekoliko najzanimljivijih. Chelsea će na Stamford Bridgeu dočekati PAOK s ciljem da definitivno osigura prvo mjesto u grupi L, dok je za grčku ekipu ovo možda i posljednja prilika da uhvati priključak za osvajanjem drugog mjesta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj meč počinje od 21.00 sati, a prije toga će na San Siru igrati Milan i Dudelange. Milan je trenutno drugoplasirani u grupi F sa sedam osvojenih bodova i neophodna mu je pobjeda kako bi ostao u trci za šesnaestinu finala, dok je ekipa iz Luxemburga davno prežaljena i još nema nijedan bod.

Zanimljivo bi moglo biti i u Kijevu gdje će se na Olimpijskom stadionu sastati Vorskla i Arsenal. Topnici su obezbijedili prolaz dalje iz grupe E, ali još uvijek trebaju da potvrde prvo mjesto. Susret u Ukrajini je baš prava prilika za to.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi