Jedan potez Jakirovića mogao bi biti iznenađenje za PAOK: Otkrio je karte za utakmicu
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prva utakmica osmine finala Konferencijske lige

Jedan potez Jakirovića mogao bi biti iznenađenje za PAOK: Otkrio je karte za utakmicu

Haris Zilić

U Zagrebu na Maksimiru večeras od 21 sat prvi duel osmine finala Konferencijske lige igraju Dinamo Zagreb i PAOK. Dinamo je izbacio u šesnaestini finala španski Betis i sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj dvomeč, dok je PAOK bio slobodan u prošloj nokaut fazi jer je grupnu fazu završio kao pobjednik svoje grupe.

Na Maksimiru nas sigurno očekuje tvrda utakmica, teško da će timovi krenuti u rizik jer ima i revanšu Solunu. Grčki tim će gledati da izvuče pozitivan rezultat, ali sa druge strane Dinamo zna koliko bi im značilo da na revanš donesu bilo kakvu prednost

Sergej Jakirović je dosta razmišljao o formaciji i kako se suprostaviti PAOK-u, a spremio je i jedan iznenađujući potez u početnom sastavu.

Bh. trener odlučio je da na klupi ostavi krilnog napadača Takura Kaneka koji je na startu 2024. godine hit igrač u HNL-u gdje je odigrao nekoliko odličnih mečeva.

Umjesto Taneka priliku od prve minute dobio je Dario Špikić, možda je to potez kojim Jakirović želi da večeras poremeti planove tima iz Soluna.

Oglasi

U ostatku formacije nije bilo prevelikih pomjeranja što se tiče Dinama. Petković će biti sam u fazi napada i očigledno je da neće biti juranjve po terenu gdje bi svaka greška mogla biti skupo kažnjena.

Na golu Dinama je Nevistić, a četvorka ispred njega su Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković, s tim da bi Ristovski i Perković mogli igrati i ofanzivnije u slučaju promjena tokom utakmice. Sučić i Mišić su zaduženi da čuvaju sredinu terena, a ispred njih će biti trojka Špikić, Baturina, Hoxha, dok je pomenuti Petković sam u napadu.

Dakle Jakirović kreće u formaciji 4-2-3-1, a vidjet ćemo kako će to sve izgledati na terenu.

Grci u svom stilu, neće srljati

PAOK u Zagreb stiže kao lider grčkog prvenstva sa tri uzastopne pobjede i bez obzira što se radi o Kup takmičenju, neće odustajati od svoje igre. Drugim riječima, PAOK se neće nešto previše prilagođavati Dinamu, a Razvan Lucescu će na teren poslati tim u formaciji 4-2-3-1, slično kao Jakirović.

Lucescu nije puno eskperimentisao i PAOK na Maksimiru istrčava u najjačem sastavu u ovom trenutku i sastavu koji je odigrao zajedno većinu utakmica ove sezone.

Na golu je Kotarski, a ispre dnjega su Kedziora, Koullerakis, Jonny i Boba. Sredinu terena će držati Meire i Ozdoev, a trojka ispred njih koja će biti spona sredine i napadača je u sastavu Taison, Konstantelios, Živkoić. U špicu PAOK-a će biti Brandon.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dinamo ima svojih aduta, no niti u jednom trenutku večeras izabranici Sergeja Jakirovića ne smiju biti opušteni jer PAOK će to znati kazniti.

Od prvog sudijskog zvižduka Modri moraju biti u utakmici, a nekako smo dojma, da će putnika u četvrtfinale odlučiti druga utakmica, odnosno da neku značajniju prednost večeras neće napraviti niti jedna ekipa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti