Dosadašnji Dinamovac iznio prljavi veš iz svlačionice, za Jakirovića nije imao šta lijepo za reći!
Foto: Goran Mehkek/Pixell

Avanturu u Zagrebu želi zaboraviti

Dosadašnji Dinamovac iznio prljavi veš iz svlačionice, za Jakirovića nije imao šta lijepo za reći!

Admin Čaušević

Igrajući za Dinamo skupio je 190 minuta i sada je progovorio o svojoj lošoj avanturi u zagrebačkom klubu. Uradio je to baš na dan kada Modri igraju veliki evropski meč protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi.

Joaquin Sosa je jedan od onih fudbalera koji su brže otišili nego što su došli na Maksimir pošto se u Dinamu zadržao samo jednu polusezonu gdje stigao iz Bologne.

Urugvajac je trebao biti jedno od rješenja za odbranu Modrih, međutim nije se uklopio u trenerske zamisli Sergeja Jakirovića te je njegova posudba prekinuta poslije čega ga je Bologna proslijedila Montrealu.

Nakon evidentno po njega loše avanture u Dinamu u razgovoru za urugvajski ESPN iznio je prljavi veš iz svlačionice te je bio poprilično kritičan prema Jakiroviću.

Sosa je kazao da je u Dinamo došao da napreduje, ali kako nije poznavao hrvatski jezik osjećao se izolovanim. Dok navodno sa Jakirovićem uopšte nije ni pričao.

Oglasi

"Kroz godine sam upoznao brojne kulture i svugdje izvukao nešto što mi je pomoglo da napredujem. Ne i u Zagrebu", rekao je Sosa te nastavio:

"Niti jedan dan se nisam osjećao da sam blizu da se prilagodim. Trener uopšte nije razgovarao sa mnom. Ako ne govorite hrvatski, u Dinamu ste izolovani."

Sosa je u dresu Dinama odigrao 190 minuta; Foto: Pixsell

"Stvari nisu nimalo išle po planu. Išao sam u Dinamo da steknem još iskustva i iskušam se u igranju fudbala u Evropi, ali ništa od toga se nije desilo", završio je 22-godišnjak.

Sosa je za najuspješniji hrvatski klub skupio nešto više od minuta, upisao je dva nastupa u Kupu gdje je igrao po svih 90 minuta, dok je 12 dodao u jedinom prvenstvenom duelu protiv Istre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo slovi za najorganizovaniji klub u regionu i Sosa je jedan od rijetkih igrača koji o zagrebačkom klubu nije govorio o hvalospjevima, štaviše uputio je i kritike.

Međutim, teško je vjerovati da će ovakve izjave naštetiti međunarodnom ugledu Dinama koji je veoma visok i uglavnom pozitivan, bez obzira na određene skandale iz prošlosti prije svih sa porodicom Mamić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
urugvajski :) . Misliš španski....Moraš razumjeti, da naučiti jezike sa područja bivše Juge nije tako jednostavno, pogotovo ne za kratko vrijeme. Dalje jedini imaju afinitet za učenje jezika, drugi ne. Ali problem je kad imaš vodeći kadar koji govori engleski na nivou Bake Sliškovića....vjerovatno je momak to htio reći....
0 0
pero98
Još nisam čuo da bi se netko trebao prilagođavat strancu. Ako su recimo Olmo i Gorgon naučili hrvatski jezik, mogao je i ovaj naučit. Sigurno se u Italiji govori španjolskim jezikom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi