Nevjerovatna zarada kao utjeha za ispadanje: Dinamu su sinoć "zbogom" rekla dvojica igrača

Zagrepčani eliminisani

Nevjerovatna zarada kao utjeha za ispadanje: Dinamu su sinoć "zbogom" rekla dvojica igrača

Admin Čaušević

Ako je za neku utjehu Dinamu zbog ispadanja iz Lige prvaka, Zagrepčani će u narednim danima od transfera zaraditi više od 30 miliona eura. 

U paklu Opap arene dvojica igrača Dinama su odigrali svoj posljednji meč u dresu Modrih, zavšili su ga na bolan način. Imao je hrvatski prvak sve, ali je ostao bez svega.

Bez obzira što je gol Domagoja Vide za 2:2 neregularan to ne umanjuje činjenicu da Dinamo sam sebe treba kriviti za ispadanje od AEK-a jer je do sudijske nadoknade imao potrebnih 0:2.

Na Maskimiru će se utješiti prodajom Domogaja Livakovića i Josipa Šutalo koji nakon utakmice u grčkoj odlaze iz Dinama i već se očekuju na ljekarskim pregledima u novim klubovima.

Najduže je trajala saga oko transfera Livakovića, golmana koji je i sinoć bio briljantan. Odbranio je i penal u sudijskoj nadoknadi, ali su njegovi saigrači spavali.

Oglasi

Jedan od najboljih evropskih golmana karijeru će nastaviti u Fenerbahceu. Željeli su ga brojni evropski klubovi, ali je najuporniji bio turski velikan.

Dinamu će na ime odštete pripasti devet miliona eura plus milon eura bonusa. Dakle, oko 10 miliona stiže u kasu Modrih, baš koliko se i očekivalo.

Drugo zvučno ime koje više neće nositi dres najuspješnijeg hrvatskog kluba je Šutalo, mladi štoper svoju karijeru nastavlja u Ajaxu.

Šutala su Modri prodali za 20 miliona eura te će imati procenat od narednog transfera, spominje se oko 15% što je jedan od najboljih poslova u historiji Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Preostaje da se vidi šta će biti sa Brunom Petkovićem i Lukom Ivanušecem koji se također već neko vrijeme povezuju sa odlaskom iz Dinama.

Ispadanje od AEK-a je pokazalo da su Dinamu potrebna pojačanja, pa je na Dariju Šimiću sada period teških odluka da pronađe adekvatne zamjene za Livakovića i Šutala. Trener Igor Bišžan je u nekoliko navrata na indirektan način poručio da su pojačanja neophodna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Dinamo bio puno bolja ekipa ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi