Sad je sve jasnije: U noći Dinamove eliminacije objavljen snimak ubistva navijača AEK-a

Šta se desilo u Atini?

Sad je sve jasnije: U noći Dinamove eliminacije objavljen snimak ubistva navijača AEK-a

Admin Čaušević

U noći kada je Dinamo eliminisan od AEK-a na internetu se pojavio detaljan snimak ubistva navijača grčkog tima u navijačkim neredima koji su se 7. augusta desili u Atini. 

Od navijačkih nereda su prošle skoro dvije sedmice, a grčka policija još uvijek nije pronašla ubicu 29-godišnjeg Michalis Katsourisa.

Do sada je je u javnost izneseno niz teorija, a dan nakon tragedije kao glavni krivci za smrt pristalice AEK-a označeni su navijači Dinama. 

Ipak, snimci sa nadzornih kamera koji su se počeli pojavljivati u međuvremenu ukazuju na to da Dinamovi navijači i nisu umali presudnu ulogu u smrti Katsouirsa.

Naime, poznata navijačka stranica Hooligans.cz objavila je petominutni snimak šta se dešavalo među navijačima AEK-a u kobnoj noći.

Oglasi

Tragično nastradali Katsouis je označen na snimku i može se vidjeti njegovo kretanje tokom nereda. 

U opisu videa je navedno kako Katsourisu povrede opasne po život nanio navijač AEK što bi moglo biti ključno u istrazi.

Oko 100 navijača Dinama koje su priveli Grci su i nakon saslušanja ostali u istražnom zatvoru te nema naznaka kada bi mogli pušteni na slobodu.

Oni su razbacani širom zatvora u Grčkoj i pred njima je neizvjestan period dok se njihovi roditelji nadaju pomoći hrvatske vlasti i puštanju na slobodu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U međuvremenu, grčka policija intenzivno istražuje šta se dešavalo kobne noći, a među posljednjim uhapšenim je 43-godišnji navijač Panathinaikosa sa debelim kriminalnim dosjeom.

I dok se još uvijek traži ubica Dinamo i AEK su odigrali svoje mečeve 3. pretkola Lige prvaka, uspješniji je bio grčki tim koji je poslije velike drame prošao sa ukupnih 4:3.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Drže uje sapune čvrsto u rukama, ako ispadnu belaj je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi