AEK nema milosti prema Dinamu, fotografija na Instagramu najbolniji udarac za prvaka Hrvatske

Zna li su šta će izazvati reakciju navijača

AEK nema milosti prema Dinamu, fotografija na Instagramu najbolniji udarac za prvaka Hrvatske

Endin Čaušević

AEK je sinoć u nevjerovatnoj utakmici u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka remizirao na svom terenu protiv Dinama sa 2:2 i plasirao se u play-off. Grčki klub nakon meča nije imao milosti prema Dinamu na društvenim mrežama, a jedna fotografija je bila posebno bolan udarac za prvaka Hrvatske.

Dvomeč AEK-a i Dinama bio je u sjeni krvavog obračuna navijača ova dva kluba koji se desio 7. avgusta u kojim je smrtno stradao jedan navijač grčkog kluba.

UEFA je tada odgodila prvi meč koji je u utorak odigran na Maksimiru umjesto u Atini, a AEK je nakon preokreta pobijedio Dinamo sa 2:1. No, Modri se nisu predavali i uspjeli su sinoć napraviti čudo, ali nažalost za njih to nije bilo dovoljno.

Dinamo je u posljednjim sekundama prvog poluvremena golom Josipa Šutala poveo sa 1:0, dok je u 65. minuti Ljubičić pogodio za 2:0 nakon čega je nastao muk na stadionu AEK-a.

Gosti su imali rezultat za plasman dalje i činilo se da Dinamo ide u play-off, a onda totalni haos u sudijskoj nadoknadi.

Oglasi

AEK je prvo golom Arauja smanjio na 1:2 u 92. minuti što je bio rezultat za produžetke, no u 100. minuti sve je eksplodiralo. AEK je došao do penala koji je Livaković odbranio Garciji, ali na odbijenu loptu natrčao je niko drugi do Domagoj Vida i pogodio za 2:2 i poslao AEK u play-off Lige prvaka.

Naravno, nakon meča u centru pažnje su bile majice i poruke za ubijenog navijača, a AEK je iskoristio svaku priliku da "bocne" Dinamo i na društvenim mrežama.

Jedna fotografija posebno je napravila dar-mar na Instagramu, a to je slika Domagoja Vide koja je skupila skoro 30.000 lajkova, ali i ogroman broj komentara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači AEK-a su počeli da likuju u komentarima i poručuju kako je sve to sudbina da nakon svega upravo Hrvat sruši prvaka Hrvatske u sinoćnjem revanšu.

S druge strane, navijači Dinama su na Facebooku osuli paljbu po treneru Igoru Bišćanu za kojeg smatraju da je najodgovorniji za sinoćnje ispadanje iz Lige prvaka, te da bi on već sada trebao napustiti Maksimir.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Valjda je "znali su", a ne "zna li su"... Grdne rane, pa niste ni novinari u pokusaju!!!
1 0
C.Banks
Ubili ih Grci ko mraz paprike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti