Dinamo prodaje Olma i ruši sve balkanske rekorde

Modri još jednom potvrđuju da im nema ravnih

Dinamo prodaje Olma i ruši sve balkanske rekorde

S. Grebović

Nije tajna da je fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo ovog ljeta vrlo 'tražena roba' na fudbalskoj pijaci, a među najzagriženijima je njegov matični klub, slavna Barcelona. 

Trenutna vrijednost sjajnog Španca prema podacima Transfermarkta iznosi oko 15 miliona eura, a koliko je ove sezone eksplodirao svjedoči i činjenica da je po dolasku u Dinamo 2015. vrijedio svega 300 hiljada eura.

Poznato je da su Zagrepčani izričiti po pitanju njegove prodaje i da ga neće pustiti ispod te cifre, a nije isključeno da ga prodaju i za koji milion više čime bi oborili sve rekorde kada su regionalni okviri u pitanju.

Pogađate, upravo Modri drže rekord po visini prodaje nekog igrača u regiji kada su 2016. godine prodali Marka Pjacu Juventusu za 23 miliona eura, međutim očekuje se Olmov transfer taj nadmaši.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sjajni Španac ovih dana svoju mladu reprezentaciju vodi ka tituli prvaka Evrope, za koju će se boriti sa Njemačkom u velikom finalu u nedelju od 20:45. Olmo je u dosadašnjem toku turnira postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Pogodio je protiv Belgije u drugom kolu, te u polufinalu protiv Francuza i promovisao sebe u jednu od najvećih zvijezda tima zbog čega mu cijena može još više porasti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
budzet kompletne nase lige...
7 1
Balans
Treba Mamicu spomenik da dignete i stadion da nosi njegovo ime. To je Mamic napravio. I to je najmanje što bi ste mogli uraditi. Neznam covjeka, onako djeluje krkan al djela valjda govore. Dinamo je po poslovanju i organizaciji ne jednu klasu već 5 najmanje iznad svih u regionu i šire.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi