Bad Blue Boys istakao spektakularnu koreografiju - "Kralj ostaje kralj"
Spektakularna koreografija Foto - Igor Kralj / Pixsell

Jasna poruka rivalima

Bad Blue Boys istakao spektakularnu koreografiju - "Kralj ostaje kralj"

Midhat Šljivak

GNK Dinamo je u 36. kolu prvenstva Hrvatske dočekao Rudeš, a navijači Modrih odlučili su koreografijom pokazati ko je glavni u hrvatskom fudbalu.

Dinamo je i ove sezone pokorio Hrvatsku. Modri su imali težak start sezone, već su mnogi vidjeli Rijeku ili Hajduk na vrhu, no tim s Maksimira je u drugom dijelu sezone bio nepogrješiv.

Na kraju je osvojena dupla kruna. Dinamo je na kraju uvjerljivo prošao prvi kroz cilj u prvenstvu, savladali su Rijeku u Kupu, a danas se na Maksimiru slavi.

Navijači hrvatskog velikana odlučili su spektakularnom koreografijom pokazati ko je najjači tim ove zemlje. U duelu s Rudešom, posljednjem ove sezone, istakli su spektakularnu koreografiju.

Ispod nje, gdje je Dinamo predstavljen kao kralj svih životinja - Lav, istaknut je transparent na kojem je pisalo: "Kralj ostaje kralj"...

Foto - Igor Kralj / Pixsell

Bilo je tu još provikacija na račun rivala u borbi za trofeje i mora se priznati da su Bad Blue Boysi napravili spektakl.

Oglasi

Pred Dinamom i trenerom Sergejom Jakirovićem sada je izazov zvani Liga prvaka. Modri će se morati dobro pripremiti, ali i dovesti pojačanja ukoliko žele biti dio elitnih 36 klubova Evrope.

Treba svakako istaći da razloga za zadovoljstvo danas ima mladi bh. golman Faris Krkalić. Njemu je Jakirović dao šansu da brani posljednji meč sezone i ovo je 21-godišnjaku zvanični debi u HNL-u.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo će svakako i u narednoj sezoni biti glavni kandidat za naslov prvaka Hrvatske. Ipak, sigurno je i to da će veliki rivali Hajduk i Rijeka učiniti sve da ih zaustave i defnitivno nas čeka još jedna izuzetno uzbudljiva godina.

Ove je zagrebački tim dugo strahovao da bi dosta toga moglo poći po zlu, ali na kraju su ostali na tronu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi