Veliki dan za mladog bh. golmana: Faris Krkalić stao među stative zagrebačkog Dinama!
Bh. golman debituje za zagrebački Dinamo (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Debi za 21-godišnjeg čuvara mreže

Veliki dan za mladog bh. golmana: Faris Krkalić stao među stative zagrebačkog Dinama!

Midhat Šljivak

Mladi bh. golman Faris Krkalić (21) debitovat će danas za prvi tim zagrebačkog Dinama u prvenstvu Hrvatske. Njega je Sergej Jakirović stavio na gol u meču posljednjeg kola protiv Rudeša.

Talentovani čuvar mreže iz Bosne i Hercegovine Faris Krkalić ove sezone ima ulogu trećeg golmana hrvatskog prvaka Dinama. Nije imao prilike braniti pored Ivana Nevistića i Danijela Zagorca, no Sergej Jakirović mu je odlučio ukazati šansu na kraju sezone.

21-godišnji golman stajat će među stativama u utakmici 36. kola prvenstva Hrvatske protiv Rudeša i ovo će mu biti debi za prvi tim zagrebačkog velikana.

Ovaj dan će omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine sasvim sigurno zapamtiti. Ima tu čast da stoji među stativama jednog istinskog velikana.

Faris Krkalić je karijeru započeo u omladinskim kategorijama FK Sarajevo. Član Dinama postao je u ljeto 2018. godine.

Branio je mladi golman za omladinske ekipe zagrebačkog kluba, a iskustvo je sticao na posudbama u NK Sesvete i NK Kustošija.

Oglasi

Ove sezone je ipak ostao u Dinamu kako bi bio treći golman. Sada je dobio šansu za debi i vidjet ćemo šta će se desiti s njim u ljetnom prijelaznom roku.

Ugovorom za Dinamo Krkalić je vezan do ljeta naredne godine.

Potražite više informacija na temu HNL:

Pored Krkalića u posljednjem meču sezone Sergej Jakirović je odlučio pružiti šansu velikom broju mladih igrača. Tu je i njegov sin Leon.

Sastav Dinama izgleda ovako: Krkalić, Šutalo, Bernauer, Kulenović, Brodić, Kaneko, Bulat, Vrbančić, Majić, Pavić, Jakirović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti