Dinamo je pravom 'bombom' uzvratio Hajduku za dovođenje Perišića:  U Zagrebu slave!
Želi biti na radaru selektora Dalića

Čini se da je Fiorentina popustila

Dinamo je pravom 'bombom' uzvratio Hajduku za dovođenje Perišića: U Zagrebu slave!

Samir Mlaćo

Jasno je Sergej Jakirović govorio da želi Josipa Brekala ove zime, no u Fiorentini su bili veoma "teški" i činilo se da posao propada.

Sada stižu nove informacije i govore jako dobro za Dinamo. Fiorentina je čini se pronašla novo pojačanje, a radi se o Brianu Rodrigezu koji stiže iz meksičke Americe. Urugvajac nastupa na lijevom krilu, a upravo ta pozicija je deficitarna za Fiorentinu.

Sve govori da će Fiorentina onda pristati da pusti Brekala koji se ionako nije naigrao, no Italijani nisu željeli dogovor bez toga da dovedu novo ime.

Ugledni La Nazione tvrdi da to znači samo jedno - Brekalo će put Zagreba i biće veliko pojačanje Dinamu za drugi dio sezone. Nisu u Dinamu krili želju da ga dovedu, sapunica je trajala, no čini se da je istoj došao kraj.

Brekalo će najverovatnije na posudbu u Dinamo do kraja sezone, iako su sada otvorene i druge opcije.

"Povratak kući gotovo je definitivan", piše La Nazione i jasno ističe da su Fiorentina i Dinamo riješili probleme, te da se priča oko Brekala polako završava.

Oglasi

Biće sretan i sam nogometaš koji je jasno isticao da želi u Dinamo i da u Zagrebu se želi nametnuti i selektoru Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo. To sigurno ne bi mogao u Fiorentini gdje je pao u drugi plan.

Spominjalo se da će ostati u Seriji A, pronaći drugi klub i izboriti se za minutažu, no očigledno da mu je Dinamo bilo suđeno. Sve će se razjasniti za par dana, ali čini se da je to to.

Dinamo će na ovaj način najbolje odgovoriti Hajduku za dovođenje Ivana Perišića. Perišić je potpisom digao Dalmaciju na noge, ali neće na teren bar još dva mjeseca.

Dinamo sada odgovara igračem koji je sigurno klasa više za HNL i biće veliko pojačanje u pravom smislu te riječi. Iza sebe ima i bogato iskustvo, zna šta navijačima Dinama znači borba sa Hajdukom, a i Zlatko Dalić će ga imati na oku.

Zagrebčani zaostaju sedam bodova za Hajdukom, ali imaju i dvije utakmice manje. U Dinamu vjeruju da mogu odbraniti naslov prvaka, a tu je i Rijeka koja sigurno se neće lako predati. Riječani možda vide šansu u "ratu" Hajduka i Dinama, pa će biti veoma zanimljivo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo već sutra igra zaostali meč sa Lokomotivom, a zanimljivo da će biti odigran u Maksimiru, iako je prvobitno bio planiran u domu NK Lokomotiva. Razlog je zaleđen travnjak u Kranjčevićevoj, ali vjerovatno i sjajni odnosi Dinama i Lokomotiva. Dinamo pobjedom ima šansu se približiti na -4 Hajduku, a onda odigrati i još jedan zaostali meč.

Istovremeno, Hajduk u nedjelju otvara drugi dio sezone pred sigurno prepunim Poljudom. Biće to pravi derbi sa Rijekom i sigurno nova fešta za pamćenje u Splitu. Hajduk od nove godine ima 65.000 članova, a prodaja ulaznica za Rijeku počinje sutra. Očekivati je već od ranog jutra redove, jer svi žele biti dio historije i biti velika podrška Livaji, Krovinoviću i društvu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ovaj kopacke ne moze brisat Perisicu. Dinamo je bog i batina na balkanu da se razumijemo,ali nema Mamica nema rezultata. Volio bi da Hajduk osvoji vala vrijeme im je sad imaju pravu sansu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi