U Dinamo stigle dvije ponude za Menala, Čačić mnoge iznenadio odgovorom

Nije u prvom planu u redovima prvaka Hrvatske

U Dinamo stigle dvije ponude za Menala, Čačić mnoge iznenadio odgovorom

S. Mlaćo
Bh. reprezentativac Luka Menalo nije se naigrao u proteklom periodu u redovima zagrebačkog Dinama. Menalo je gotovo uvijek šansu dobijao sa klupe, ali i dobijao pohvale.

Svoj posao odradi korektno, a nedavno su se pojavile informacije da bi mogao napustiti Dinamo. Potvrdilo je to i pisanje portala germanijak.hr koji navodi da su na adresu Dinama stigle dvije ponude za Menala. Radi se o klubovima iz Izralea i Rusije, no u Zagrebu su jasni.

Ne žele pustiti Menala i očekuje se da on dobije sve veću minutažu u budućnosti. Menalo su željeli Krylia Sovetov i izraelski Maccabi iz Tel Aviva. Na kraju od posla neće biti ništa, a Ante Čačić je mnoge iznenadio odgovor.

Očekivalo se da bi mogao pustiti Menala, no jasno mu je stavio do znanja da ga želi imatu u svom timu, posebno nakon par odlazaka iz redova aktuelnog hrvatskog prvaka.

Prelazni rok u Izraelu završava danas, dok u Rusiiji traje do 22. februara.

Oglasi

Menalo je u Dinamo stigao iz Širokog Brijega 2018. godine. Boravio je i na posudbama u Slaven Belupu te Olimpiji, a važeći ugovor ima do 2026. godine.

U protekloj poluseoni upisao je tek 12 nastupa u svim takmičenja, a u nastavku sezone dobio je tek 13 minuta protiv Gorice.

Zbog toga su mnogi vjerovali da će se desiti transfer, ali Čačić koji je ujedno trener i sportski direktor Dinama razmišlja drugačije.

Posebno se to odnosi nakon odlaska Mislava Oršića u Englesku, a Dinamo suvereno korača ka novoj tituli u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Menalo je dva puta bio prvak sa Dinamom i to u sezoni 2018/19, te 2021/22. Osvojio je i Kup BiH sa Širokim Brijegom. Ponikao je u HNK Čapljina, danas bh. trećeligašu na niskim granama.

Za reprezentaciju BiH ovaj 26-godišnjak je upisao 13 nastupa uz dva pogotka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi