Stefan Ristovski nakon pobjede spašavao dječaka u Varaždinu, potom su nastale scene za pamćenje
Stefan Ristovski je oteo dječaka iz ruku redara

Dinamo proslavio s dječakom

Stefan Ristovski nakon pobjede spašavao dječaka u Varaždinu, potom su nastale scene za pamćenje

Midhat Šljivak

Dinamo je uz dosta muke savladao Varaždin s 1:0, a nakon ove utakmice desila se zanimljiva scena u kojoj je učestvovao defanzivac zagrebačkog tima Stefan Ristovski.

Gabriela Vidovića Dinamo je došao do velike pobjede u Varaždinu. Modri su imali i dosta sreće u ovom susretu i kući nose tri boda.

Nakon ove utakmice na terenu se dešavala zanimljiva scena. Jedan dječak je utrčao kako bi se fotografisao s igračima Dinama, ali ga je u tome spriječio redar.

Malenog je nadobudni redar pokušao izbaciti s terena, a maleni se otimao iz njegovih ruku.

Sve je to vidio defanzivac Modrih Stefan Ristovski. Odlučio je pritrčati, uzeti dijete iz ruku redara i odnijeti ga da se fotografiše s igračima Dinama.

Oglasi

Publika na stadionu je ovu situaciju pomno pratila. Kada je Ristovski 'oteo' dječaka uslijedio gromoglasan aplauz za fudbalera Modrih koji je napravio zaista sjajan potez.

Dječak je potom dobio sjajne uspomene kojih će se zauvijek sjećati, a Ristovski je pokazao da je zaista fenomenalan čovjek. Ne bi svako ovo napravio.

Pogledajte fotografije koje su nastale nakon što je makedonski fudbaler spriječio izbacivanje dječaka s terena. Scene su fantastične.

Varaždin: Igrači Dinama družili se s dječakom kojeg je redar pokušao izbaciti s travnjaka (Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell)
Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell
Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Dinamo je pobjedom nad Varaždinom barem nakratko preuzeo vrh tabele HNL-a. Tim Sergeja Jakirovića je na 72 boda uz utakmicu više od Rijeke.

Riječani svoj meč 32. kola igraju sutra protiv Lokomotive u Zagrevu, a naredne sedmice slijedi veliki derbi ovih timova koji se igra na Rujevici.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

To bi mogao biti ključan duel u borbi za naslov prvaka i vidjet ćemo hoće li Rijeka zaustaviti dominaciju Dinama ove sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi